Grove pirogger med krydret karry-kål og gulerødder

Pirogger med karry, kål og gulerødderSå er påskeferien ovre, og det betyder tilbage til arbejde, skole eller studiet for mit vedkommende. Jeg har det dog sådan, at en af de ting, der kan få mig nemmere gennem en lang dag, er at kunne se frem til en god madpakke til frokost. Kender du det? Jeg lavede en stor portion af disse fyldte pirogger, og så var der lækker madpakke til mig og min roomie i flere dage. Dejen til piroggerne er lavet med en smule fuldkornsmel, så de bliver grovere og mætter længere. Indeni er de fyldt med groftrevne gulerødder, løg og fintsnittet kål stegt med en masse karry og spidskommen, der giver et lækkert, krydret og saftigt fyld. Du kan selvfølgelig også fylde piroggerne med fx kødsovs, chili con carne eller andre rester fra køleskabet. Jeg kan anbefale at lave en stor portion, så du kan fylde fryseren og tage en pirog op til madpakken, når det skal gå hurtigt. Mere madpakke-inspiration: Grove pølsehorn / Ovnbagte samosa med søde kartofler og ærter / Pestosnegle med ost / Ristet rugbrødssandwich Pirogger med karry, kål og gulerødder Pirogger med karry, kål og gulerødder

Grove pirogger med krydret karry-kål og gulerødder (8 stk)

  • Dej: 2 dl lunkent vand
  • 15 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • ca 5,5 dl mel (jeg brugte 1,5 dl fuldkornsmel og resten hvedemel)
  • Fyld: 1 spsk olivenolie
  • 1 stor spsk karry, gerne madras
  • 1/2 spsk stødt spidskommen
  • 1 stort løg
  • 2 store gulerødder
  • 1/2 lille hvidkål, ca 500 g
  • salt, chiliflager og citronsaft
  • 1 æg til pensling
  Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at opløse gær i lunkent vand. Rør derefter salt og olivenolie i og ælt melet i lidt ad gangen. Ælt dejen et par minutter, til den er smidig og fin. Dæk skålen med låg eller viskestykke og lad den hæve et lunt sted i en time. Lav imens fyldet. Skræl løg og skær det i fine strimler. Skræl gulerødder, riv dem fint og skær kål fint. Kom olivenolie på en stor, varm pande sammen med karry og spidskommen og lad det riste et minuts tid. Kom løg på panden og lad det stege et par minutter ved middelvarme. Kom kål, gulerødder, et pænt skvis citronsaft, et drys chiliflager efter smag og et pænt drys salt på panden. Lad det hele stege, til kålen falder sammen og bliver blødt. Ælt dejen igennem efter hævning, del den i 8 lige store stykker og rul hvert stykke meget tyndt ud til en cirkel. Lav én ad gangen. Kom cirka 2 store spsk fyld på den ene halvcirkel, pensl kanten med pisket æg og fold den anden halvdel indover. Klem kanterne godt sammen med en gaffel, kom dem på en bageplade med bagepapir og pensl med æg på toppen. Bag piroggerne ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.