Uimodståelig Lakridsis

Hvem kunne ikke tænke sig en kugle af denne is?
Jeg sidder og drømmer tilbage til denne uimodståelige lakridsis, jeg lavede for et par weekender siden. Det er virkelig en af de bedste is, jeg nogensinde har smagt - og den bedste, jeg nogensinde selv har lavet. Jeg eksperimenterede lidt med en basis isopskrift, og det blev til denne uimodståelige lakridsis. Isen er dejlig cremet og har en perfekt smag af lakrids. Hvis du ikke er så vild med lakrids, kan du sagtens komme andre smagesgivere i i stedet for. Jeg skal ihvertfald arbejde videre med ingredienser som bær, chokolade, cookie dough, karamelliserede nødder... Åhh der er jo så mange gode valgmuligheder! "Desværre" er isen utrolig nem at lave, så jeg kommer jo nok til at lave den igen snart ;-)
Uimodståelig Lakridsis         giver ca. 1 liter 1,5 dl sukker 2 bæger pasteuriserede æggeblommer (svarer til 4 blommer) 300 ml. mælk (jeg brugte letmælk) 200 ml. piskefløde 2 tsk raw lakrids pulver (Johan Bülow) 1 spsk lakridssirup (Johan Bülow - kan udelades) Så nemt er det:  Start med at piske sukker og æggeblommer luftigt (sukkeret skal være opløst) - det tager et par minutter. Kom mælken i lidt ad gangen, mens du pisker. Pisk fløden stiv i en anden skål. Vend den forsigtigt i æggemassen. Kør massen på en ismaskine*. Jeg bruger denne ismaskine, der er virkelig god. Imens isen kører rundt drysser du lakridspulver i (det er også her du tilsætter andet fyld eller smagsgivere, hvis du ikke vil have lakrids). Når isen er som tyk softice, kommer du det i en beholder. Fordel lakridssiruppen over isen i tynde stråler og "Swirl" det rundt ovenpå isen (se billede nedenunder). Du kan sagtens spise isen med det samme, men jeg satte beholderen i fryseren i nogle timer for at få endnu mere is-konsistens. *Isen bliver bedst på ismaskine, men hvis du ikke har sådan en, kan du komme den i en beholder og derefter i fryseren - bare husk at rør i isen ca. hver halve-hele time, indtil konsistensen af som softice, for at undgå iskrystaller. Kom så først lakridssirup på, når konsistensen er tyk.
Hvilken is er din favorit-is? Anna