Kartoffelrøsti med laks og avocado

IMG_4503Det her er min absolutte yndlings forret, fordi den smager sindssygt godt, er meget simpel og nem at lave og så har jeg endnu ikke stødt på nogen, der ikke elsker den, som jeg gør. Retten er til forholdvis mange personer, men du kan sagtens halvere opskriften. Kartoffelrøsti-tårnet, som jeg næsten vil kalde det, lavede jeg til min søsters fødselsdag for hele familien for et par weekender siden. Det var super smart, fordi jeg kunne lave både røsti og fyld i forvejen og bare stable det sammen et par minutter før servering. Kombinationen af sprød kartoffelrøsti lagt sammen med røget laks, tomater, cremet avocado og lime er virkelig god, og så kan det både serveres som forret eller frokost. Det smukke spækbræt, som retten er anrettet på, har jeg fået i gave fra Ok Design. Det er i "løg" faconen og lavet af 100 % træ. Jeg kunne ihvertfald forestille mig, at det kunne være ret sejt, at servere pizza på. IMG_4491IMG_4496 Kartoffelrøsti med laks og avocado (forret til 8-12 personer)
  • 1 kg bagekartofler
  • 25 g smeltet smør
  • 1/2 tsk salt
  • 3 store blommetomater
  • 2 modne avocadoer
  • 200 g røget laks
  • saft fra 1 lime
  • salt og peber
  • purløg
  Så nemt er det: Start med at skrælle bagekartoflerne og derefter rive dem groft. Vrid så meget væske ud af de revne kartofler, som du kan, med hænderne og bland dem derefter med smeltet smør og salt. Form cirka 24 flade røsti, evt. med en udstikker, så de er omkring 7 cm i diameter. Bag dem ved 180 grader i cirka 30 minutter til de er gyldne og sprøde i kanten - vend dem forsigtigt halvvejs. Skru ned hvis kanterne bliver for mørke. Lad dem køle af. Lav fyldet ved at halvere tomaterne. Skrab tomat-kernerne ud og skær dem i tern. Halver avocado, skrab kødet ud og skær det i tern. Skær derefter også røget laks i tern, og sørg for at alle tern har nogenlunde samme størrelse. Vend tomater, røget laks og avocado med saften fra 1 lime, salt og peber. Anret det hele i lag, så du starter med en kartoffelrøsti, derefter 1 spsk fyld, så kartoffelrøsti, 1 spsk fyld og så til sidst purløg på toppen. IMG_4502