Smørstegt spidskål - det perfekte tilbehør!

Smørstegt spidskålLeder du efter det perfekte tilbehør? Ja så skal du ikke lede meget længere, for smørstegt spidskål er både nemt, lækkert og sundt. Jeg har opdaget, at der faktisk ikke er nogle spidskålsopskrifter på bloggen, så det må jeg jo lave om på. Jeg er nemlig selv en fan af spidskål men har aldrig prøvet at lave det på denne måde før - og det er ikke sidste gang. Det lyder måske simpelt, men forestil dig et kvart spidskål stegt i lidt smør, så det får en næsten karamelliseret overflade, en skøn smag fra smørret og så drysset fra salt og citronsaft. Jeg serverede det til et lækkert stykke ovnbagt laks - og det smagte virkelig godt! ;) Opskriften på smørstegt spidskål er faktisk efterfølgende blevet en af bloggens mest populære, og det kan jeg virkelig godt forstå. Det smager simpelthen så godt, og jeg spiser det ret ofte derhjemme. Jeg kan forestille mig, at du også kan lave det med alle andre former for kål som hvidkål, rødkål, blomkål osv. Find endnu flere opskrifter på salater og tilbehør lige her. Smørstegt spidskål

Smørstegt spidskål (tilbehør til 2 personer)

  • 1/2 stort spidskål
  • 1 god spsk smør
  • salt, peber, citronsaft
  Så nemt er det: Start med at halvere det halve spidskål i 2 lige store dele, så du har 2 kvarte, hvor stokken holder sammen på det. Smelt smørret på en pande ved middelvarme og steg spidskålet i 25-30 minutter. Vend det forsigtigt hver 3-5 minut så spidskålet bliver gyldent og lækkert på alle "3" sider. Spidskålet skal stadig have bid indeni men skal være mørt og brunt på ydersiderne. Drys med citronsaft, salt og peber.