Er du på udkig efter nemme, sunde, lækre og forholdvist hurtige opskrifter på aftensmad og frokost, så kigger du på den rigtige oversigt. Herunder finder du alt fra hverdagsmad til frokost, madpakke og mad til gæster. Alt fra aftensmad med kød, fisk, kylling og vegetariske opskrifter.

Der er formentligt ikke noget, du ikke kan finde herunder. Mange versioner af favoritter og de mere traditionelle retter som lasagne, tærte og karryretter til de mere eksperimentelle opskrifter som kålwraps, blomkålsfrikadeller og bagt bygotto. God fornøjelse! Jeg håber, at du finder lækre ting at spise til aftensmad og frokost.

Aftensmad og frokost

Aftensmad og frokost – kød og kylling

Bagt pasta med blomkål, chorizo og ost
Blomkålspizza med sprød serrano, pesto og oliven
 (glutenfri)
Boller i karry (asiatisk version)
Boller i karry – med kylling
Brændende kærlighed (moderniseret version)
Butter chicken
Chicken tikka masala
Chili con carne med 3 x chili, 2 x bønner og mørk chokolade
Chorizoret med karamelliserede løg, kartofler mm.
Congee/asiatisk risgrød med kylling, forårsløg og peanuts
Deller med spinat, krydrede
Enchiladas med kylling og ost
Friske forårsruller med seriøst god dip
Friske forårsruller med cremet peanutbutter-kokos dip
Galette med porrer, bacon og ost
Gratineret fyldt hokkaido græskar
Grillede kokoskødboller med spicy mangodip
Indisk gryde
Karamelliseret svinekød i kokosmælk, kanel og chili
Kylling i cremet kokos-cashew-sauce
Kylling i cremet peanutbuttersauce
Kylling i krydret kikærtesovs
Kylling med pesto, svampe, spinat og cherrytomater
Kyllinge satay med cremet peanutsauce
Kyllingedeller med friske krydderurter
Kyllingefrikadeller med feta, spinat og soltørrede tomater
Kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost
Kyllingelasagne
Kyllingenuggets – bagt i ovn
Kyllingenuggets i ovn med sød kartoffel fritter
Kylligespyd med ristede sesamfrø og kold bearnaisedip
Kødboller i tomatsauce
Kålwraps med baba ganoush og krydrede kødboller
Lady og Vagabonden
Lasagne
Madpakkesalat med grove ris, kylling, edamamebønner og feta
Marokkansk kylling med rosiner og ristede pinjekerner
Marokkansk kylling og couscous med ristede mandler
Marokkanske oksespyd på grillen
Mellemøstlige oksedeller med kikærter
Mexicansk lasagne med kål og chorizo
Mexicanske quesadillas med avocado, pesto og ost
One pot pasta med tomat, hvidløg, spinat og chorizo
Pad thai med kylling
Pasta med kylling, svampe og soltørrede tomater
Pitapizza
Svampe bygotto med parmaskinke, spinat og valnødder
Tacos med kaffemarineret kylling, karamelliserede rødløg, chimichurri og hasselnødder
Tacos (hjemmelavede) med pulled beef og avocado-salsa
Thai inspireret kylling i karry med frisk spinat og æbler
Thaikylling med mango, cashewnødder og koriander
Thaisuppe med kylling, nudler og friske grøntsager
Tærte med hokkaido, chorizo, majs og feta
Tærte med porrer, skinke og ost
Tærte med soya-ingefær kylling, broccoli og feta
Tærte med spinat, porrer, skinke og feta

 

Aftensmad og frokost – fisk og skaldyr

Asiatisk rejecocktail med mango, kokos og avocadocreme
Asiatiske fiskedeller
Bygotto med varmrøget laks, asparges og dild
Fantastisk fishpie
Fiskedeller med hjemmelavet remoulade og chunky ovnfritter
Frisk, cremet pasta med spinat, røget laks og langtidsbagte tomater
Galette med spinat, svampe, feta og laks
Horn med laks, spinat og flødeost
Kartoffelpandekager med lakserilette
Kartoffelrøsti med laks og avocado
Laks (asiatisk version)
Laks med honning og sprøde nødder
Lakselasagne med asparges og dild
Lakseroulade med spinat
Laksetærte af filodej med spinat og asparges
Laksetærte med spinat og feta
Lakseruller a la sushi
Linguine med chili, kongerejer og persille
Ovnbagt laks med krydderurter og pistacienødder
Pasta med røget laks, frisk spinat og ricotta
Sliders med laks, sprøde grønsager og dildcreme
Spinat-lakse lasagne
Spinat-æggewrap med laks, avocado og pesto
Spinatvafler (glutenfri)
Sprød havregryn og mandel-paneret torsk med ærtepuré
Tundeller med gulerødder, persille og sesam
Tunsalat med hytteost, æble og persille
Tærte med laks, spinat og asparges
Tærte med røget laks og broccoli

 

Vegetarisk aftensmad og frokost

Auberginelasagne med spinat og mozzarella
Aubergineruller med mozzarella og tomatsauce
Blomkålsdeller med forårsløg og parmesan
Blomkålssuppe med æble og ristede græskarkerner
Broccoli-deller med ost og sesam
Chili sin carne
Citronspaghetti med persille, feta og ristede hasselnødder
Curry med kikærter og søde kartofler
Curry med kokos, peanut, kikærter og græskar
Dahl med skyr, koriander og ristede mandler
Falafler, ovnbagte
Falafler, sprøde og fantastiske
Fladbrød med falafler, langtidsbagte tomater og tzatziki
Fransk løgsuppe med hvidløgsbrød
Fuldkornsrisengrød ( eller version 2.0)
Fyldte mexicanske søde kartofler
Galette med spinat, soltørrede tomater, pesto og gedeost
Galettes med lækkert fyld (små)
Gazpacho
Gedeost toast med valnøddepesto, karamelliserede løg og honning/sennepsdressing
Græskar bygotto med brunet smør, grønkålschips og hasselnødder
Græskarlasagne med svampe, timian og ost
Græskarsuppe med æble, gedeost og ristede græskarkerner
Grønkålstærte med hytteost og nødder på kartoffelbund
Gulerodssuppe med ingefær
Gulerodsvafler med persillehummus og ovnbagte rodfrugter
Hokkaido-lasagne med spinat, ærter og ost
Huevos rancheros – mexicansk comfort food
Kartoffel frittata
Kartoffel-jordskokkesuppe med chili-gulerodsdrys
Kartoffelrøsti med avocado
Kikærtegryde
Kikærter i kokos-karry med ovnristede blomkål
Linsedeller med gulerødder og feta
Løgtærte med hytteost og timian
Madmuffins med gulerødder, kerner og feta
Madvafler med kål
Marokkansk gryderet med aubergine, kartofler og kikærter
Nudler i wok med grøntsager og cashewnødder
Nudler med halloumi, grøntsager og peanutbuttersauce
Nøddepostej med svampe og hasselnødder
One pot pasta med broccoli, edamame og parmesan
Pad thai med grøntsager og peanuts
Pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola-sauce
Pasta med edamame, citronsauce og langtidsbagte tomater
Pasta med græskarsauce, edamame og parmesan
Pasta med hjemmelavet soltørret tomatpesto
Pasta med pesto
Pasta med safran og friske ærter
Pirogger med karry-kål og gulerødder
Pizza med kartofler, løg og ost
Pizza med pesto, kartofler, løg og gedeost
Risdeller med majs og timian
Risnudler med edamame, spinat og cremet peanutbuttersauce
Ristet rugbrødssandwich med avocado, spinat, pesto og gedeost
Rødbedebøffer med feta
Samosa med søde kartofler og ærter, ovnbagte
Spansk tortilla med kartofler, spinat og ost
Speltotto med edamammebønner
Speltotto med jordskokker, æble og hasselnødder
Speltotto med ærter og citron
Spinat veggie-deller
Spinatomelet med karamelliserede rødløg og gedeost
Spinattærte med hytteost og pinjekerner
Spinattærte med porrer og feta
Sød kartoffel lasagne med svampe, hytteost og cheddar
Tomatgalette med timian, vesterhavsost og pinjekerner
Tomatsuppe
Tomatsuppe med timian-yoghurt (bagt)
Tortillapizza (pizza på 10 minutter)
Tærte med hokkaido græskar, løg og feta
Tærte med karamelliserede rødløg og gedeost
Tærte med søde kartofler, spinat og feta
Veggie-deller med sprøde grønsager, kikærter, persille og græskarkerner
Ærte-falafler med pita, grønt og tahindressing