Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing

Dadelkugler med kiks og bailey

Dadelkugler med kiks og baileyMød min nye yndlings sundere snack: Dadelkugler med kiks og bailey. Jeg lavede dem første gang til min fødselsdag tilbage i september, og alle var vilde med dem. Ideen om at komme digestive kiks i dadelkugler har jeg lånt fra søde Julie, og det giver virkelig en lækker, lidt salt kikset smag og sej konsistens, der giver de almindelige dadelkugler kamp til stregen. Især når de er iskolde fra fryseren – der er de allerbedst.

Som min veninde Nina beskriver dem, så smager de lidt af nutella med bailey og digestive kiks twist. Jeg har lavet en stor portion, som jeg opbevarer i fryseren – klar til at fikse lækkersulten til enhver tid. Det er altså smart. Og så er de altså ikke helt usunde. De er lavet på dadler, mandler, havregryn, kakao og kokosolie udover kiks og bailey. Hvis du ikke er til bailey, kan du udskifte med kaffe, appelsinsaft, lidt romessens (måske 1 tsk), amaretto eller helt undlade.

Læs også: Sunde snickers bidder / Sunde romkugler med sorte bønner / Favorit dadelkugler med lakrids / Eksotiske dadelkugler med lime

Dadelkugler med kiks og bailey

Dadelkugler med kiks og bailey (ca 20-25 kugler)

  • 1 dl mandler
  • 1 dl havregryn
  • 8 digestive kiks
  • 250 g friske (juicy) dadler, uden sten
  • 2 spsk kokosolie
  • 2 spsk god kakaopulver
  • 1/2 dl bailey
  • 1/2 tsk fint salt
  • ristet kokos eller hakkede, ristede nødder til at rulle i

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen ved 175 grader i 8-10 minutter og blend dem derefter til groft mel i en god blender eller foodprocessor (jeg bruger denne) sammen med havregryn og kiks. Blend dadler (uden sten), kokosolie, bailey, kakao og salt i. Tilsæt evt lidt varmt vand, hvis massen ikke hænger sammen endnu.

Rul dadelmassen til kugler og tril dem i ristet kokosmel eller hakkede, ristede nødder. Opbevar dem i en lufttæt boks på køl eller i fryseren (sidstnævnte er min favorit). Og lav endelig en stor portion – det vil du ikke fortryde!

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

2 kommentarer

  • Tine

    Æv mine blev ved med at være ren smulder tilsatte mere dadel og kokos og det ændrede sig ikke. Så tilsatte jeg nogle æg og lavede en Dadel konfekt kage 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Ej øv Tine! Det er ellers en opskrift, jeg har lavet mange gange.
      Har du brugt friske dadler? For hvis du bruger tørrede, så kan jeg godt forstå, at det er tørt.
      Kan det være derfor?
      Dadelkonfektkage lyder dog lækkert!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marokkansk gulerodssalat med sprøde kikærter og tahindressing