Madplan: Mine favoritter lige nu

Knuste kartofler med hvidløgssmør og parmesan

Knuste kartofler med hvidløgssmør og parmesanJeg har genopfundet min kærlighed til kartofler med disse knuste kartofler med hvidløgssmør og parmesan. Jeg ved ikke med dig, men det er som om, at jeg har undgået almindelige kartofler lidt, siden jeg flyttede hjemmefra for to år siden. Hvorfor? Det ved jeg faktisk ikke. Kartofler er KLIMAVENLIGE – mere end pasta og ris. De er SUNDE, fyldt med vitaminer og mineraler. De er BILLIGE. De MÆTTER. Og de kan varieres i så mange muligheder.

Derfor har jeg lavet disse alt for lækre og nemme sprøde, knuste kartofler, der både kan fungere som hovedrollen med en salat til eller som tilbehør til kød. Eller som snack. De er sprængfyldt med smag, mega lækre og lidt anderledes end de almindelige kogte, stegte eller bagte versioner. Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver knuste kartofler. Især ikke med hvidløgssmør og parmesan – for hvordan kan det nogensinde blive dårligt med de to ting inkluderet? Min roomie havde snacket resterne fra køleskabet og skrev til mig: “Anna hvad er det, der ligger i køleskabet? Jeg er altså kommet til at spise det, sorry. Det smager jo vildt godt.”

Vild med kartofler? Læs også Kartoffelpandekager med lakserilette / Ovnbagte fyldte kartofler med hytteost / Kartoffeltærte med brie og bacon / Græsk kartoffelsalat med feta og oliven

Knuste kartofler med hvidløgssmør og parmesan Knuste kartofler med hvidløgssmør og parmesan

Knuste kartofler med hvidløgssmør og parmesan (tilbehør til 3-4 personer)

 • 800 g små kartofler
 • 3-4 spsk smør (jo mere jo bedre) – du kan også bruge olivenolie 
 • 1 stort fed hvidløg
 • friske krydderurter (jeg foretrækker persille, kørvel eller basilikum)
 • flagesalt
 • parmesan

 

Så nemt er det: Start med at skrubbe kartoflerne og derefter koge dem i en gryde med saltet vand i 20-25 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra. Smelt imens smørret ved lav varme og rør derefter et presset fed hvidløg og et par spsk finthakkede krydderurter i.

Spred de kogte kartofler ud på en bageplade med bagepapir og giv dem hver især et lille tryk – fx med en kartoffelmoser eller bunden af et glas. De skal stadig hænge sammen. Brug en ske til at fordele hvidløgsmørret over de knuste kartofler og drys med flagesalt. Bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft i 15 minutter. Tag dem ud, drys med fintrevet parmesan og giv dem 5 minutter mere. Skru evt lidt op for varmen til sidst.

4 kommentarer

 • Åh, lækkert – det må jeg snart lave – elsker ost og hvidløg kombi.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ja ik? Det kan aldrig gå helt galt 😉
   Tak A ♡

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lavede dem i går aftes, super lækkre. Lavede dem til græske frikadeller og tzatziki. Det var et hit 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Årh det lyder som den lækreste menu!
   Dejlig at de var et hit 😀
   Kh A

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: Mine favoritter lige nu