Guide til Marrakech

Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolie

Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolieBilledet af denne hummus med artiskokker, olivenolie og pinjekerner er sådan et, jeg kan kigge på i meget lang tid. Jeg kan næsten drømme mig væk til et sted, hvor jeg kan slikke skålen ren og ikke bare savle ned i skærmen. Uden at folk kigger underligt på mig haha. Og den smager altså lige så godt, som den ser ud. Jeg lavede den til en middag med søde piger, hvor jeg servede denne smukke skål hummus sammen med fladbrød og vandmelonsalat med halloumi og mynte.

Opskriften her er super simpel, og titlen siger pænt meget, hvad den består af. Jeg fortæller det nu alligevel for at være sikker på at få dit mundvand til at løbe. En skål fyldt med ultra cremet hummus toppet med lækre let syrlige artiskokker, ristede pinjekerner, frisk persille, god olivenolie og flagesalt. Jeg håber, at du er overbevist og går i gang med det samme. Jeg går i hvert fald snart i køkkenet og laver endnu en portion.

Læs også: Gulerodshummus / Vafler med bagte rodfrugter og persillehummus / Cremet hummus – på under 5 minutter

Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolie Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolie

Hummus med artiskokker, pinjekerner og olivenolie (en stor skål)

  • 2 dåser kikærter
  • 2 spsk tahin
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 lille spsk stødt spidskommen
  • saften fra 1 saftig citron
  • 1 fed hvidløg
  • 5-6 artiskokhjerter (fra glas eller dåse – jeg brugte nogle i vand på dåse)
  • 30 g pinjekerner
  • salt
  • evt. en lille håndfuld persille

 

Så nemt er det: Start med at blende din hummus af kikærter, tahin, olivenolie, spidskommen, citronsaft, hvidløg og lidt salt. Hæld også lidt vand i og blend til du har den rigtige konsistens. Hummus skal efter min mening blendes et par minutter, til den bliver cremet og lind. Smag til med salt og evt. ekstra vand for konsistens.

Kom hummus i en skål. Rist pinjekernerne gyldne på en panden. Halver artiskokhjerterne og hak persille fint. Top din hummus med artiskokker, ristede pinjekerner, persille, et ekstra drys olivenolie og flagesalt.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til Marrakech