Bæredygtig madplan: Aftensmad med råvarer i sæson

Kartoffelpandekager med varmrøget lakserilette

Kartoffelpandekager med varmrøget lakseriletteJeg har haft ideen om kartoffelpandekager med varmrøget lakserilette i lidt for lang tid nu. Det lyder virkelig ret simpelt, og det er det også, men jeg kunne simpelthen ikke få ideen ud af hovedet. Jeg har måske fortalt det før, men jeg har en laaaaaang liste med alle mine madideer på. Og så tager jeg dem en ad gangen, når lysten melder sig, sæsonen er der eller der er tilbud i supermarkedet. Det er lidt sådan, at jeg laver mad. Efter lyst, sæson og nedskriblede ideer.

I dag får I opskriften på disse sprøde kartoffelpandekager med varmrøget lakserilette. Det er helt perfekte til forret, men de kan også sagtens spises som tapas eller til hovedret med en frisk, sprød salat til. Jeg er vild med de svampede og sprøde kartoffelpandekager sammen med den røgede, cremede rilette. Og hvis der er tilbud på røget makrel, kan du sagtens erstatte varmrøget laks med det. Det smager næsten ens og vigtigst: lige godt.

På udkig efter flere forretter? Jeg kan anbefale kartoffelrøsti med avocado og laks / Asiatisk rejecocktail med avocadocreme, mango og kokos / Friske figner med mozzarella og balsamico / Bagt knoldselleri med gedeost og honning

Kartoffelpandekager med varmrøget lakserilette

Tip: Som forret vil jeg anbefale 2 pandekager pr. mand. Hvis du serverer dem som hapser/appetizer vil jeg lave dem lidt mindre, så du får omkring 16-20 stk.

Kartoffelpandekager med varmrøget lakserilette (8-10 stk)

  • 2 bagekartofler
  • 2 små rødløg
  • 1 æg
  • 2 spsk mel
  • 125 g varmrøget laks (eller røget makrel)
  • 3 store spsk skyr/cremefraiche eller anden neutral tyk yoghurt
  • 1 skvis citronsaft
  • 1 lille bundt frisk dild
  • smør/olie til stegning
  • salt og peber
  • evt. radiser og dild til pynt

 

Så nemt er det: Start med at skrælle kartofler og løg. Riv kartofler og det ene løg groft på et rivejern. Pres det værste væske ud af og vend med æg, mel, salt og peber. Form dem som små pandekager og steg på en pande ved middelvarme i lidt smør eller olie, til de er gyldne på begge sider. Lad dem køle af.

Lav lakserilette ved at fjerne skind og derefter rive/hakke laksen fra hinanden, så det bliver til fine strimler. Hak dild og det andet rødløg fint og vend med laks, cremefraiche, citronsaft, salt og peber. Anret på de afkølede kartoffelpandekagerne og pynt evt. med radiser og dild på toppen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

4 kommentarer

  • Helle Kostecki

    Hej Anna,
    Jeg har tænkt mig at prøve denne opskrift men er lidt usikker på om pandekagerne skal være varme eller kolde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Helle.
      Jeg vil anbefale dig at servere dem kolde, så lakseriletten ikke flyder ud.
      Sådan synes jeg også, at de smager bedst 🙂
      Håber I kan lide dem!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • annette

    Kan man godt lave pandekagerne og lakseriletten dagen før så man bare skal pynte dem inden de skal serveres Mvh. Annette

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Annette. Ja det kan du sagtens!
      Håber du kan lide dem 🙂
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bæredygtig madplan: Aftensmad med råvarer i sæson