Spinatsalat med syltede rødløg, honningristede kerner og balsamico

Sunde vafler med æble og kanelcreme

Sunde vafler med æble og kanelcremeFor et par uger siden inviterede jeg to søde veninder over til sen morgenmad bestående af disse sunde vafler med æble og kanelcreme. Det var en af de dejlige solskinsdage, som vi har haft på det sidste, og jeg havde den største lyst til vafler. Apropos vafler så er det virkelig noget, jeg laver for sjældent. Om det så er til morgenmad, som sandwich, til aftensmad eller som dessert, så er det bare aldrig dårligt.

Selvom det måske lidt er en efterårskombination, så er æbler og kanel altid et godt match. Selve vaflerne er lavet på kastanjemel, der er glutenfrit og har en smule sødme. Du kan dog sagtens bruge hvedemel, fuldkorn, kikærtermel eller hvad du nu har. De er sukkerfrie, da jeg bare har sødet med en moden banan. Toppen med en tyk skyr-kanelcreme, friske skiver af æbler og ristede hasselnødder er det en ret perfekt kombination. Spis disse vafler med æble og kanelcreme til morgenmad, som snack eller sundere dessert. Man kan jo heldigvis også toppe med syndige sager som is, chokolade, peanutbutter og meget mere.

Læs og andre opskrifter med vafler: Citronvafler med birkes / Sunde bananvafler / Glutenfrie spinatvafler / Madvafler med kål / Grove gulerodsvafler med hummus

Sunde vafler med æble og kanelcreme Sunde vafler med æble og kanelcreme

Vafler med æbler og kanelcreme (9 stk)

  • 1 moden banan
  • 3 æg
  • 3 dl mel (jeg brugte kastanjemel – du kan også bruge hvedemel, fuldkorn, kikærtemel eller en blanding)
  • 1 dl mælk 
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk chiafrø (kan undlades)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • Derudover: 2 æbler, kanel, hasselnødder, skyr / græsk yoghurt / cremefraiche

 

Så nemt er det: Start med at mose bananen og røre det sammen med resten af ingredienserne til vaflerne. Steg dem i et varmt vaffeljern – enten som belgiske eller hjertevafler.

Rist hasselnødderne på en pande og hak dem groft. Skær æbler i tynde både og rør kanel sammen med yoghurtprodukt. Top dine vafler med æble, kanelcreme og ristede hasselnødder.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinatsalat med syltede rødløg, honningristede kerner og balsamico