Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing

Peanutbutter kage med kikærter, hvid chokolade og havsalt

Peanutbutter kage med kikærter, hvid chokolade og havsaltJa jeg ved det godt. Det der med at putte kikærter i en kage – det er altså lidt skørt. Men før du scroller væk, vil jeg bare lige sige: Det fungerer altså. Peanutbutter kage med kikærter. Jeg har faktisk før lavet en peanutkage med mørk chokolade og kikærter, og den var I mange, der prøvede af (kunne jeg se på Instagram). For et par uger siden fik jeg helt vildt lyst til at lave endnu en kage med kikærter. Nu i en ny version med hvid chokolade. Det er nemlig ret rart at have noget sødt om aftenen. Jeg er i hvert fald en af dem, der ikke kan have min aftensmad som dagens sidste måltid. Jeg skal liiiige have en kop the og et stykke chokolade eller anden snack.

Vi mødes lidt på midten i dag, så det ikke bliver alt for helse helse. Der skal kikærter i, men der er altså også nogle af de rigtig gode ting som peanutbutter, hvid chokolade og kokosflager i den her kage. Kikærterne giver en super god svampet men kompakt (på den gode måde) konsistens til kagen. Og så er den faktisk også glutenfri, hvis du bruger glutenfrie havregryn og bagepulver. Den hvide chokolade smelter og karamelliserer i kanten. Kombinationen af sød hvid chokolade med salte peanuts, knasende kokos, flager af havsalt og lommer af smeltet chokolade indeni. Det kan aldrig gå galt. YUM. Og så er den endnu bedre efter en nat på køl.

Find endnu flere sundere søde sager og snacks lige her.

Peanutbutter kage med kikærter, hvid chokolade og havsalt

Peanutbutter kage med kikærter, hvid chokolade og havsalt (til 8-10 stk)

  • 2 dl havregryn
  • 1 dåse kikærter, drænet (eller 240 g kogte kikærter)
  • 2 æg
  • 1 dl peanutbutter, usødet (denne er min favorit)
  • 2-3 spsk honning
  • flagesalt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 håndfuld ristede, saltede peanuts
  • 1 håndfuld kokosflager, gerne ristede
  • 75 g hvid chokolade

 

Så nemt er det: Start med at komme havregryn i en blender / food processor og blende til fint mel. Jeg bruger denne blender. Kom herefter peanutbutter, æg, drænede kikærter, honning, bagepulver og et nip salt i og blend det hele sammen. Hvis der er sukker i din peanutbutter, skal du formentligt bruge mindre honning. Smag dig frem.

Hak chokolade groft og vend det i dejen sammen med peanuts og kokosflager. Kom i en form med bagepapir (ca 20 x 20 cm) og top evt med lidt kokosflager, peanuts og flagesalt. Bag kagen ved 175 grader i cirka 30 minutter. Smager allerbedst efter et par timer på køl.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

  • Hanne

    Hej Anna
    Min datter og jeg har lige bagt din peanutbutter kage. Smagen og konsistensen er bare rigtig god.
    Den vil vi helt sikkert bage igen.
    Vi sætter stor pris på din blog, vi finder ofte nogle dejlige, sunde og nemme opskrifter hos dig.
    Sommerhilsner fra K&H🌞

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Hanne.
      Tak for din søde kommentar!
      Det gør mig så glad at høre ♡

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing