Madplan: Sund aftensmad til børnefamilier

Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing

Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing

For et par uger siden lavede jeg en nem picnic til min roomie og jeg, som vi tog med ud i det gode vejr. Den bestod af denne lækre mellemøstlige pastasalat med langtidsbagte tomater, bønner. bagt aubergine og cremet tahindressing. Vi pakkede det hele med et tæppe, en flaske hyldeblomstsaft og en picnickurv. Ideen opstod faktisk, da jeg havde en del tomater, en aubergine og noget lækker pasta i skabene, og tahindressing går man bare aldrig galt i byen med. Jeg elsker tahindressing!

Denne pastasalat er enorm nem at lave, forholdvis billig og mætter dejlig. Der er både fuldkorn, grøntsager, fedt og vitaminer i, og så kan den både spises alene, på madpakken eller til kød / kylling. Den består af pasta, sprøde grønne bønner, bagt aubergine og langtidsbagte, saftige tomater vendt i tahindressing. Hvis du ikke er stødt på tahin før, så er det en sesamsmør. Det kan laves til den mest cremede og nøddeagtigte mellemøstlige dressing, der går super til blandt andet aubergine. Spis pastasalaten som tilbehør til kød eller kylling eller kør vegetarisk ved at spise den alene. Det kan du sagtens!

Andre lignende opskrifter: Ærtefalafler med pita, aubergine og tahindressing / Ærtepesto pastasalat med bagte tomater / Marrokansk kikærtesalat med aubergine og tahindressing / Bagt auberginesalat med sprøde kikærter og tahindressing

Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing

Pastasalat med langtidsbagte tomater, aubergine og tahindressing (tilbehør til 4 personer)

  • 250 g cherrytomater
  • 1 aubergine
  • 200 g grønne bønner (haricot verts, fra frost)
  • 250 g pasta
  • 2 gode spsk tahin
  • 3/4 dl yoghurt naturel
  • saft fra 1/2 citron
  • 1 tsk honning
  • spidskommen, salt og peber
  • olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at halvere cherrytomater og skære aubergine i runde skiver og hver skive i kvarte. Kom dem på en bageplade med bagepapir og vend dem i et par spsk olivenolie, et drys salt og peber. Fordel det hele ud på bagepladen – tomaterne skal vende med den runde ende nedad. Bag det ved 130 grader i en time.

Når tomater og aubergine er ved at være færdig, skal du koge pasta i saltet vand efter anvisning på pakken. Rør dressingen sammen af tahin, citronsaft, yoghurt, honning og et drys spidskommen og salt. Overhæld de grønne bønner med varmt vand, så de tør op. Hæld vandet fra pastaen og lad det afkøle lidt, inden du vender med tahindressing, bønner og aubergine. Pynt med tomater, flagesalt og evt. sesamfrø på toppen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: Sund aftensmad til børnefamilier