Nem tapas med hjemmelavet foccacia brød

Chiagrød med vanilje, kokos og mango

Chiagrød med vanilje, kokos og mangoFor et par uger siden inviterede jeg min familie til brunch i lejligheden, hvor denne chiagrød med vanilje, kokos og mango var en del af det. Jeg er vild med brunch, fordi det er en god blanding af sød og salt. Sundt og syndigt. Og så kan man sidde og hapse over længere tid. Det er så hyggeligt – især omgivet af gode mennesker. Jeg serverede også blåbærpandekager med fuldkorn, de nemmeste, koldhævede boller og sundere kokosnutella til samt juice, kaffe og pålæg.

Du har sikkert mødt chiagrød før, men jeg vil nu alligevel introducere dig til denne version. Chiagrød har ikke altid været min favorit på grund af konsistensen, men den her er jeg helt vild med. En cremet og luftig chiagrød med smag af vanilje toppet med iskold og let syrlig mangois, ristede kokosflager og friske blåbær. Sommerligt, eksotisk og så dekorativt i fine glas. Min mango var ikke moden til at blende rå, så jeg frøs den ned, blendede og toppede med mangois i stedet. Du kan også bare blende en moden mango med lime og honning, hvis du ikke vil have is på. Jeg synes dog, at kombination af chiagrød og iskold is kan noget. Den kan både spises som morgenmad, en del af en brunch, sund dessert eller eftermiddagssnack.

Læs også: Guide til brunch i København / Sund mango-bananis / Sprød granola med banan, nødder og tranebær / Morgenmadstrifli med æblekompot og knas

Chiagrød med vanilje, kokos og mango Chiagrød med vanilje, kokos og mango

Chiagrød med vanilje, kokos og mango (cirka 3-4 glas)

  • 6 spsk chiafrø
  • 4 dl mælk (almindelig, mandelmælk eller anden plantemælk)
  • 2-3 store spsk skyr (gerne med vanilje)
  • 1 moden mango
  • saft fra 1/2 lime
  • evt lidt honning
  • kokosflager
  • friske bær

 

Så nemt er det: Start med at røre chiafrø sammen med mælk aftenen før. Skræl også mango, skær kødet i små tern og kom det i en pose i fryseren. Hvis din mango er meget moden, og du hellere vil have mangokompot og ikke -is på, kan du sagtens droppe at fryse den.

Næste morgen skal du røre skyr i din chiagrød. Blend den (frosne) mango med lime saft og evt. lidt honning til en mango(is). Top chiagrøden med mango(is), kokosflager og friske bær og server med det samme.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Nem tapas med hjemmelavet foccacia brød