Madplan: Frisk, nem og sommerlig

Karamelliseret svinekød med kokosmælk, kanel og chili + konkurrence

Karamelliseret svinekød i kokosmælk med grønt

skaermbillede-2018-03-09-kl-22-17-09

Aftensmad på 20 minutter? Det er intet problem her. Karamelliseret svinekød i kokosmælk. Som jeg tidligere har fortalt om, så har jeg testet Retnemt Måltidskasser det sidste stykke tid, og det har virkelig været på et belejligt tidspunkt. Jeg har nemlig ret travlt med fuldtidspraktik, så det er så dejligt at komme hjem til en kasse, hvor alt er klar og kan laves på en halv times tid. Og så har jeg fået lov til at dele en rabatkode og afholde en konkurrence for jer – læs med længere nede.

Konceptet med Retnemt Måltidskasser

Det er egentligt super smart og nemt. Du opretter dig på deres hjemmeside og vælger hvor mange kasser, du vil have leveret hver uge, og hvor mange der skal spise med. Du vælger også mellem forskellige kategorier såsom RetEksotisk, FiskeRet, RetBørnevenlig, RetØkonomisk og mange flere. Derefter fravælger du råvarer eller ingredienser, som du ikke kan lide: kød, kål, koriander, hvide kulhydrater og så videre. Og så vælger du til sidst, hvilken dag det skal leveres.

Ugen før får du en mail, hvor ser du hvilke retter, du vil få leveret. Og så var det altid lidt spændende at se ugeplanen og vælge, hvad jeg havde lyst til i den uge. Og så kan du beholde eller udskifte, hvis du den uge kan se, at den økonomiske ret er bedre end børneretten (det her var jeg ret fan af). Og så får du leveret kasser til hele ugen på samme tid med ingredienser målt op i præcise mængder, så du undgår madspild. Selve råvarerne i kasserne er virkelig god kvalitet, op til 80 % økologi og det meste er lokalt. Grøntsager, fisk, kød osv. bliver leveret frisk hver morgen på pakkedagen. Hvis du vil læse lidt om, hvilke kasser jeg valgte, kan du finde det lige her.

Læs også: Retnemt pasta med blomkål, pinjekerner og cremet gorgonzola-sauce

pasta med blomkål, pinjekerner og gorgonzola-sauce image1

De uger, jeg har testet RetNemt Måltidskasser, har været en kæmpe hjælp for mig og givet mig en del mere overskud. Jeg tror, at jeg var kommet ind i en periode, hvor jeg efter en lang arbejdsdag ikke rigtig kunne overskue at lave det store, når jeg kom hjem. Den stod derfor ofte på nem aftensmad som et par gode rugbrødsmadder, havregrød, en nem salat eller pasta. Og der var det virkelig dejligt at komme hjem til en kasse af ingredienser, som var klar til at lave aftensmad på cirka 30 minutter. Jeg havde også en af dagene en kasse med over til en veninde, hvor vi lavede det sammen.

Jeg er især blevet overrasket over, hvor bredt udvalget er. Jeg kunne vælge alt fra de mere klassiske retter til de mere eksperimenterende, og jeg er blevet meget positivt overrasket over kvaliteten også. Især på kødfronten – det har virkelig været saftigt, smagfuldt og virkelig lækkert. Jeg har klart fået mig nogle nye favoritter og flere af dem har jeg vist på min Instastory, hvis du har fulgt med der. Især en kokos-karrymarineret kylling med grønt og peanutdip + lammedeller med bacon og persille, tomatchutney og søde kartoffelfritter har været opskrifter, jeg klart vil lave fremover. Og lammedellerne skulle faktisk have været en bøf til burger, men jeg havde denne dag mere lyst til deller (de rækker også længere = mad til flere dage). Opskrifterne er derfor ret nemme at twiste efter lyst.

Rabatkode og karamelliseret svinekød

Jeg har fået lov til at udlodde en konkurrence, hvor 1 af jer kan vinde levering af aftensmad fra Retnemt Måltidkasser til 3 uger (mad til 3 dage pr. uge). Alt du skal gøre er at skrive en kommentar nedenunder med den måltidkasse, du vil vælge, hvis du vinder. Dem finder du her. Jeg trækker en vinder torsdag den 26. april (VINDEREN ER TRUKKET OG KONTAKTET). Jeg har også fået lov til at give en særlig rabat til jer, min læsere. Hvis I bruger dette link, kan I få 20 % rabat på jeres 2 første måltidskasser.

Retten jeg vil dele med jer i dag er fra Retnemt, men jeg har freestylet en smule. Det er karamelliseret svinekød på en pande med en masse løg, peberfrugt, squash og champignon. Derudover er selve saucen blandt andet lavet med kokosmælk, chilisauce, fishsauce og et hint af kanel. Retten bliver næsten helt karamelliseret og er sindssygt nem at lave. Du kan også sagtens bruge kylling eller okse i stedet for svinekød, du kan bruge nærmest alt grønt fra køleskabet og servere med alt fra ris til nudler, stegte grøntsager eller grøntsags/kartoffelmos.

Karamelliseret svinekød i kokosmælk med grønt Karamelliseret svinekød i kokosmælk med grønt

Karamelliseret svinekød med kokosmælk, kanel og chili (til 3-4 personer)

 • 375 g skinkekød / svinekød i tern (du kan også sagtens bruge okse eller kylling)
 • 1 peberfrugt
 • 150 g champignon
 • 1 lille squash
 • 1 rødløg
 • 1 stor spsk ketjap manis (alternativt soya, gerne en tyk en)
 • 1 spsk fishsauce
 • 2 spsk sød chilisauce
 • 165 ml kokosmælk (en lille dåse)
 • 3 spsk salsa (kan udelades)
 • 1 tsk stødt kanel
 • Tilbehør: ris eller nudler

 

Så nemt er det: Hvis du serverer ris til, kan du sætte dem over til at starte med. Steg tern af kød på en varm, tør pande, til det er brunet på alle sider. Skyl og rens champignon, peberfrugt og squash. Skræl løg og skær det i tynde skiver. Snit champignon og peberfrugt i tynde strimler og squashen i små tern.

Kom løg, peberfrugt, champignon og squash på panden sammen med ketjap, fishsauce og chilisauce og lad det simre/karamellisere ved middel-høj varme et par minutter. Tilsæt kokosmælk, salsa og kanel og lad det simre videre i 5 minutters tid. Smag til med salt og peber og kom eventuelt lidt vand på panden for at få ekstra sauce. Jeg tilsatte måske 1-2 dl vand. Server karamelliseret svinekød med ris, nudler, kartoffelmos eller hvad du nu har lyst til.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

63 kommentarer

 • Maria

  Fantastisk konkurrence – jeg ville vælge `fiskeret`. Jeg elsker fisk men da jeg bor alene, ender fiskeretten som oftest ud i makrel eller tun på dåse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Ret luksuriøst – kunne være såååå lækkert i en hverdag som studerende ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie Toft

  Uhhh en lækker konkurrence!
  Jeg ville helt sikkert vælge Ret sundt – vi prøver at få en masse sundt mad, men det kan være en udfordring at finde på nye retter 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Ret sundt, da jeg går meget op i sundhed ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Voldsomt lækker konkurrence!
  Hvis jeg er den heldige tror jeg, fiskekassen vil være perfekt til os. Vi er så dårlige til at få fiskeretter integreret i vores madplan så det vil være eminent at åeprøveæve det af 😃

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg ville vælge Ret eksotisk. Jeg elsker asiatisk mad og andre spændende madkulturer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Terese

  Jeg ville vælge Fiskeret – og glæde mig til at få inspiration til at få mere fisk ind i min hverdagsmad!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Klara

  Svært valg! Men jeg ender nok på Ret Eksotisk da jeg godt kunne tænke mig at udvide min madhorisont 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Mimi

  De virker alle spændende på hver sin måde! Men jeg hælder nok mest til ret eksotisk. Jeg er ikke så kreativ med mad, men elsker mad der er lidt spicy. Så tror denne kasse ville være perfekt til mig og min kæreste😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stephanie Grouleff Andersen

  Mums, de ser alle utrolig lækre ud! Men mit valg ender på “ret sund” 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Ej hvor lækkert! Jeg ville nok vælge retsundt, for måske lige at få den ekstra kvalitet og luksus på det ellers kedelige SU-budget 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cæcilie

  Lækker konkurrende, jeg ville vælge “Fiskeret”, da vi forsøger at få mere fisk i hverdagen 🐟😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Karamelliseret svinekød har vi aldrig prøvet før, men det ser lækkert ud og smager sikkert rigtig lækkert:-)
  Om vi blev de heldige asner ville jeg vælge Ret Eksotisk kassen, den lyser da for lækker!
  Rigtig smukt forår til dig:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Ret eksotisk lyder ikke dårligt 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Ikke nogen nem beslutning – men ville vælge Ret Eksotisk for at prøve lidt nyt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg ville vælge kassen Retsund 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Terese

  Uh, gad godt på Fiskeret!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Dumas

  Alle retterne ser bare så lækre ud – og tak for opskriften til din lækre kreation! Jeg synes, at det er svært at vælge, og tror at jeg ville kunne lide dem allesammen. Men hvis jeg skal vælge den jeg allerhelst vil prøve, så tror jeg, at det er Middelhavsretten – den ville jeg også nemt kunne få lokket min datter til at spise 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Thyrring

  Lækker konkurrence! 😍 Jeg ville nok vælge RetSund 👌🏻🌿

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fanny

  Familieret – så hverdagen bare er en smule mere afslappet med børn ☺️👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Retbørnevenlig – til min søster, svoger og lille niece, som har en travl hverdag og fortjener forkælelse❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg ville vælge Ret Eksotisk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine Lind

  Jeg ville vælge familieret, men de lyder alle rigtig gode og spændende! Og det er en vildt lækker præmie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • AnneHaglund

  Ej det ser super lækkert ud 🙂 jeg ville vælge RetBørnevenligt, så min dreng på 3 kan hjælpe med at lavemad👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Uhh… det kunne jeg sørme godt tænke mig at vinde, jeg ville elske at vinde “Ret luksuriøst” til at peppe de til tider lidt kedelige hverdage op med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mums, det ser godt ud! Jeg ville vælge ret eksotisk – jeg elsker den slags!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • maibritt jeppesen

  jeg ville vælge fiskret fordi vi elsker fisk herhjemme

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Filippa

  Jeg vil gerne prøve FiskeRet 🐟🐠🐙

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anna stokkendal

  Jeg vil vælge familieret…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Jeg ville vælge “Ret luksuriøst” til at peppe de for tiden lidt grå hverdage op med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Uhh det skulle være Ret Sundt ! Lige hvad jeg trænger til. Min mand skal til at tabe sig, så jeg prøver at få ham med på idéen om at vi skal spise super sundt, men stadig lækker mad. Dette ville være perfekt for os begge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lars

  Hvis jeg bliver den heldig vinder vil jeg nok vælge en fiskeret

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  RET SUND

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten Aakerman

  Retsund ville jeg elske

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg ville vælge RETSUND – Vild fedt koncept i en travl hverdag, med Speciale skrivning og aften job!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sune

  RetEksotisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria hollington

  Jeg har to børn og mand og travl hverdag.herhjemme er det desværre kun mig der har interesse for det med madlavning,ville elske ny inspiration ville vælge en familie/børnevenlig kasse

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Familiekassen 🙂 To børn og travlt hverdag, det må afprøves!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line M.

  Jeg ville vælge Fiskeret. Herhjemme elsker vi fisk, men har ofte svært ved at finde inspiration udover de gængse retter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Isabelle

  FamilieRet vil jeg gerne prøve 😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hvis jeg skulle være den ekstremt heldige vinder, vil jeg gerne prøve Ret eksotisk-kassen. Det er lige noget for en fattig studerende, der elsker lidt anderledes med 🌴☀️🌴🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Hvis jeg skulle være den ekstremt heldige vinder, vil jeg gerne prøve Ret eksotisk-kassen. Det er lige noget for en fattig studerende, der elsker lidt anderledes med 🌴☀️🌴🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Hmmmm…..ville nok starte med at vælge “Ret eksitisk”, så vi kan tale og drømme om kommende feriesteder under spisningen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mie

  Så fin en blog – og rigtig flotte billeder! Dette er mit første visit, og så dumper jeg lige ned midt i en konkurrence 🙂 Super!
  Svært at vælge, men selvom jeg umiddelbart hoppede på Retsundt i første omgang, så tror jeg faktisk, jeg vil gå med på Fiskeret i stedet, da jeg trods alt får mere grønt end fisk i min hverdag, som den er nu.. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line Riis

  Ville klart vælge ekstra nemt, til vores travle familiehverdag!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Hej Anna, sikke et flot indlæg!
  Jeg ville elske at prøve kasserne med RetSund af herhjemme. Alternativt Ret Børnevenlig. De virker begge superlækre og ville være sjove at prøve.

  Kh Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Hansen

  Jeg er fan af tanken om at kunne lave lækker og velsmagende mad ud fra ret økonomisk konceptet. Så den stemmer jeg på – altså ret økonomisk ✌🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma

  Jeg ville vælge ‘Retsund’, da jeg bare trænger til at blive en del sundere – og sund mad er da en god start 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Louise

  Helt klart RetEksotisk. Gad virkelig godt prøve måltidskasser, men har aldrig fået taget mig sammen 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg ville vælge retsund, så det er nemmere at holde den sundelinje i eksamensperioden 😅

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Claudia rasmussen

  Jeg ville vælge RetSund! Ser SÅ lækkert ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna Lise Kristensen

  Jeg ville vælge “ret sund” 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirstine Bandawa

  Jeg ville vælge RetEksotisk 🙌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristine Andersen

  Jeg vil vælge Retsund kassen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rubin Hadad

  Jeg ville vælge Retsund 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida Emilie

  Jeg ville vælge Fiskeret, da jeg ikke altid føler mit SU-budget rækker til fisk, som jeg ellers elsker! 😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Vild lækker konkurrence 😍 Jeg ville vælge Ret eksotisk, for at prøve en masse nyt lækker mad😄🌸

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melissa

  Jeg ville vælge ret eksotisk. Det ser lækkert og farverigt ud. Kunne også give noget inspiration til fremtidig mad.😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Chris

  Jeg ville vælge Retsundt, da kassen både ser lækker og varieret ud! Der virker som potentiale for mad med en masse grøntsager jeg aldrog delv ville købe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg ville gerne prøve Ret Eksotisk, som helt sikkert ville give et ret lækkert kick til min nuværende ret kedelige madplan 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Jeg ville vælge ret eksotisk for at mindes min rejse til Asien for et par år siden🌞 Jeg har aldrig spist så lækkert som på den tur! 🍉🍌

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Jeg ville vælge Ret luksuriøst – mega lækkert.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Milla

  Ville vælge Ret luksuriøst hvis jeg skulle være dem heldige vinder 🍀

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: Frisk, nem og sommerlig