Spinat galette med soltørrede tomater, pesto og gedeost

New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter

Zealand kokos karamel snitterNew Zealand-inspirerede kokos karamel snitter. Fråd. GUF. Måååååms. Jeg har glædet med rockermeget til at dele denne opskrift med jer. Ord kan nok ikke beskrive, hvor godt det her smager. Hvis du aldrig er støt på New Zealand snitter, så har du alt godt i vente. Og det kan kun gå for langsomt. Jeg har længe haft lyst til at lave min egen version af snitterne, og jeg har fået lidt inspiration fra sofiesspisekammer. Og min begejstring ville ingen ende tage, så jeg måtte dele med alle veninder og familie, jeg kunne komme i nærheden af. Smag lige den her – hvad synes du? Deres ansigt sagde det hele. “Jeg græder lidt indeni”, “jeg skal have den her opskrift”. Og nu har du vist også sat forventningerne højt nok, Anna 😉

Den er ikke i nærheden af sund, den er heavy, greasy og sindssygt lækker. En sprød kokosbund. Et chewy lag af saltet karamel med ristede, knasende peanuts og et låg af mørk chokolade. Det er sprødt og smelter på tungen på samme tid. Jeg har lavet karamellen lidt mørkere end den normale version, fordi jeg er ret vild med smagen. Og så har jeg tilsat saltede, ristede peanuts. Fordi et snickers-twist aldrig er en dårlig ide. De her kokos karamel snitter bliver helt karamelliserede i kanten, og så er de perfekte at skære ud i små stykker og opbevare i fryseren. Det er ikke en kage, du spiser kæmpe stykker af. Men det er en kage, der er nem at blive afhængig af. Og så er den (desværre) ret nem at lave.

Læs også: Saltede tahin karamel bidder med chokolade / Sunde snickers bidder / Karameller med honning og ingefær / Kaffe cheesecake med chokolade og saltkaramel

New Zealand kokos karamel snitter

New Zealand-inspirerede kokos karamel snitter (10-12 stk)

 • Bund: 85 g smør
 • 90 g hvedemel
 • 35 g kokosmel
 • 80 g brun farin
 • Karamel: 265 g kondenseret mælk (svarende til 2/3 af en almindelig dåse)
 • 1 spsk smør
 • 1 stor spsk sirup
 • 1 pænt nip salt
 • 1 håndfuld saltede peanuts
 • 100 g mørk chokolade
 • 1 spsk smør eller kokosolie

 

Så nemt er det: Start med at smelte smør og derefter røre det sammen hvedemel, kokosmel og brun farin. Bred det ud i en lille form med bagepapir på ca 15 x 15 cm og bag den ved 175 grader i 12 minutter.

Lav imens karamellen ved at koge kondenseret mælk, smør, sirup og et nip salt op. Lad det derefter simre i 10 minutters tid, til den tykner lidt og bliver lidt mørkere. Rør ofte så det ikke brænder på. Rør peanuts i og hæld det over den bagte bund. Bag i 10 minutter mere, til den er gylden på toppen og fast i kanten. Lad den køle helt af.

Hak chokolade og smelt den over vandbad med smør/kokosolie. Når det hele er smeltet, kan du komme det ovenpå den kolde kage. Kom kagen på køl i minimum et par timer og gerne natten over. Skær den ud i små bidder og opbevar på køl eller i fryseren.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

13 kommentarer

 • Her må jeg bakke dig op, Anna!

  Det er den lækreste kage i verden – og den er endda ikke svær at lave 😀

  Da jeg havde den med på BD’s kontor, var der mere end én, der sagde, at det var den bedste kage de nogensinde har fået 😀

  Og den credit tilhører altså dig! Anna for kage-prez <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Du er simpelthen så sød Nina! TAK
   Det betyder helt vildt meget <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kan man bruge andre nødder? Må indrømme at jeg ikke kan med peanuts

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Det kan du sagtens Mette! Saltede mandler ville være optimalt og ellers bare ristede mandler eller hasselnødder. Husk at hakke dem groft, inden du vender dem i 🙂
   Håber du kan lide dem!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Tak 😊

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Jeg lavede den med hasselnødder istedet – Muuummms den er god! Glæder mig til at dele ud i morgen, når vi har løbet race 😋🙌🏼

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ih hvor er det dejligt at høre! Det lyder alt for lækkert og helt perfekt efter løb 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hej Anna,

  Jeg glæder mig virkelig meget til at prøve at lave denne kage til mit arbejde. Jeg har lige fået arbejde hvor jeg laver frokost til 30 mennesker til frokost, og jeg bruger dine opskrifter næsten hverdag – og alle elsker maden. Så sørger jeg for at sige hvor jeg har fundet opskriften henne! Tusind tak for denne blog, og din passion for mad. Den redder mig hverdag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ej hvor fedt at høre Maria! Lidt sjovt at så mange mennesker spiser mine opskrifter så tit 😉
   Det er dejligt, at du skriver det til mig og spreder kendskabet til dem på arbejdet.
   Kæmpe TAK til dig ♡

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Hej Anna. Kan man skifte hvedemel ud med glutenfri havregryn. MVH Rikke Niemann

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Rikke.
   Det er et godt spørgsmål!
   Umiddelbart tror jeg godt, at du kan gøre det, hvis du blender finvalsede havregryn til helt fint mel.
   Skriv endelig hvordan det går, så jeg kan give tippet videre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mange tak for opskriften Anna! De smager fantastiske og var nemme at lave. Jeg tror ikke jeg har bagt siden 6. klasse, men inspireret af Den Store Bagedyst er mine børn begyndt at udfordre mig, og jeg var derfor på udkig efter en relativ nem og lækker opskrift, 🙏😁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ej hvor skønt at høre! De er simpelthen også bare farligt gode.
   Jeg laver dem kun, når jeg får gæster. Ellers kommer jeg bare til at spise dem alle 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinat galette med soltørrede tomater, pesto og gedeost