✮ Glimt af december og januar ✮

Vafler med citron og birkes

Vafler med citron og birkesJeg spiser alt for sjældent vafler. Vi burde faktisk alle sammen spise flere vafler generelt. Vafler til morgenmad, vafler til frokost, vafler til aftensmad og vafler til dessert. Ja tak! Er du ikke enig? Vafler kan jo laves i mange afskygninger. Både de søde og syndige, de sunde, de grove, glutenfrie og meget mere. Jeg var sammen med min søde veninde Maria i sidste weekend, hvor vi gik i køkkenet og lavede en masse lækker mad til at dele med jer. Og jeg har glædet mig meget til at dele denne, for jeg synes virkelig, at både billeder og vafler blev rigtig fine.

Den første opskrifter deler jeg med jer i dag. Nemlig disse sunde vafler med citron, vanilje og blå birkes. De kan både spises som morgenmad eller som dessert, og det er de skønneste, velduftende og sprøde vafler sødet med en smule honning og lavet med ølandshvedemel. Vi har brugt cremefraiche, der både giver en svampet konsistens og en let syrlig smag. Citronsmagen trænger fint igennem, og de blå birkes knaser let. De er toppet med en citron-vaniljecreme, der både kan laves på piskefløde og på skyr/græsk yoghurt alt efter humør.

Læs også: Madvafler med kål / Grove gulerodsvafler / Glutenfrie spinatvafler / Bananvafler til morgenmad

Vafler med citron og birkes Vafler med citron og birkes

Vafler med citron og birkes (3-4 stk)

  • Vafler: 2 æg
  • fintrevet skal fra 1 øko citron + saften fra 1/2
  • 1 stor spsk birkes
  • 4 spsk cremefraiche (du kan også bruge skyr eller naturel yoghurt)
  • 1/3 tsk vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 2 dl ølandshvedemel
  • 1 spsk honning
  • 1/2 dl vand
  • Creme: 1 dl piskefløde eller skyr/græsk yoghurt (eller en blanding)
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • fintrevet skal fra 1/2 øko citron
  • 1 tsk honning

 

Så nemt er det: Start med at piske alle ingredienserne til vaflerne sammen med et piskeris eller gaffel. Tænd dit vaffeljern (du kan både bruge belgisk eller hjerteform – jeg bruger dette). Når det er godt varmt, kan du evt pensle med en smule kokosolie og derefter bage vaflerne, til de er sprøde. Sørg for ikke at komme for meget dej i vaffeljernet – de hæver lidt, og det skal ikke flyde ud over (jeg taler af erfaring…).

Lav imens cremen ved at piske fløden til skum og evt røre med lidt skyr. Hvis du bare bruger skyr, skal du ikke piske det. Rør det sammen med resten af ingredienserne til cremen og server det hele sammen, evt med bær på toppen også.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

✮ Glimt af december og januar ✮