Ovnbagte sprøde kyllingenuggets med sød kartoffel fritter

Hjemmelavet cookie dough is

Hjemmelavet cookie dough isOkay Ben & Jerry’s go home. Jeg har lavet hjemmelavet cookie dough is (som har stået på min liste i hundrede år) og uden at lyde alt for selvsikker, så kan de altså godt smutte hjem igen. For det her er altså bedre end originalen. Det ved jeg godt er at love meget, men jeg vil alligevel lige opfordre dig til selv at teste og komme med din mening. Og så er hjemmelavet is faktisk ikke så svært at lave (især med ismaskine), og jeg bilder mig altså også selv ind, at det smager en del bedre, når jeg ved, hvad der er i.

Min version af hjemmelavet cookie dough is er, som du kender den. Cremet og vaniljeprikket is med kugler af rå småkagedej (cookie dough) og store stykker mørk chokolade. Jeg har tilføjet et lille twist af stødt kardemomme, da jeg faktisk ingen vanilje havde, og det kan altså også anbefales. Bare sådan en lille prik over i’et og twist fra den klassiske version. Den er sød (selvom jeg har skruet en smule ned for sukkermængden i isen), har masser af knas og kan holde sig længe i fryseren. Hvis den altså ikke bliver spist hurtigt som herhjemme. Der er nok cookie dough i overskud – men så kan man jo snacke lidt undervejs 😉 eller fryse dem ned i større kugler og bage dem som cookies, når lækkersulten melder sig.

Læs også: Verdens bedste cookies / Hjemmelavet lakridsis / Saltkaramel swirl is / Peanutbutteris med mørk chokolade og saltede peanuts 

Hjemmelavet cookie dough is Hjemmelavet cookie dough is Hjemmelavet cookie dough isTip: *Hvis du ikke har en ismaskine, kan du erstatte lidt af mælken med piskefløde og komme ismassen (inden den burde køres på maskine) i fryseren og røre i den hver halve time, indtil du har en softice-konsistens. Rør herefter cookie dough kugler i og lad den sætte sig helt.

Hjemmelavet cookie dough is (en god liter)

 • Cookie dough: 70 g blødt smør
 • 50 g rørsukker
 • 60 g brun farin
 • 1 æg (evt pasteuriseret)
 • 120 g hvedemel
 • 1 lille tsk salt
 • 100 g mørk chokolade
 • Isen: 2 bægre pasteuriserede æggeblommer (4 blommer i alt)
 • 1 dl rørsukker
 • 2,5 dl piskefløde
 • 2,5 dl sødmælk
 • evt et lille nip ren vaniljepulver eller stødt kardemomme

 

Så nemt er det: Start med at lave din cookie dough ved at piske blødt smør, sukker, salt og brun farin sammen til en ensartet, luftig masse – det tager et par minutter. Pisk ægget i og pisk derefter melet i, til det akkurat er en samlet dej. Hak chokoladen groft og vend det i. Sæt din småkagedej på køl i minimum 1 time.

Lav isen ved at piske æggeblommer luftige sammen med sukker, til det er opløst. Det tager et par minutter. Kom mælken i lidt ad gangen, imens du pisker. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber. Krydr evt med vanilje eller kardemomme. Kør ismassen på en ismaskine (se tip til uden ismaskine ovenover*), til du har en tyk softice-konsistens. Jeg bruger denne ismaskine, der er virkelig god. Kom den i en beholder. Form og rul cookie dough til små kugler og vend dem i isen. Kom isen i fryseren et par timer og meget gerne natten over, så den sætter sig helt.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ovnbagte sprøde kyllingenuggets med sød kartoffel fritter