Marcipan snurrer med chokolade

Nem rødkålssalat med appelsiner, ristede valnødder og tahindressing

Rødkålssalat med appelsiner, valnødder og tahindressingIngen december, julefrokost eller juleaften uden rødkålssalat. Det har altid stået på julebordet hjemme hos os, og det er faktisk hverken svært, tidskrævende eller dyrt at lave. Og så bugner supermarkederne jo med rødkål lige nu og for at være ærlig, så kender jeg faktisk ikke særlig mange retter med rødkål – hvad bruger du det ellers til? Men en god rødkålssalat går man aldrig galt i byen med. Opskriften har jeg udarbejdet til BT, hvor jeg som deres grøntsagskok deler en opskrift hver fjerde søndag. Den vil jeg også gerne dele med jer i dag.

Rødkålssalaten er forholdvis simpel – der er rødkål (selvfølgelig), appelsiner, tranebær og valnødder, som jeg næsten altid har fået den. Men jeg har dog alligevel givet den mit eget twist og vendt det hele i en cremet tahin-appelsindressing, og det gør den kun endnu mere lækker, cremet og nøddeagtig. Sammen med den sprøde kål, de saftige og syrlige appelsin, de lidt chewy soltørrede tranebær og ristede valnødder er det bare en god kombi. Jeg serverede min rødkålssalat til mine yndlings blomkålsdeller med parmesan, og det kan virkelig anbefales. Både som almindelig hverdagsmad, på julefrokost bordet eller til juleaften.

Læs også: Rødkålssalat med appelsiner og karamelliserede valnødder / Grønkålssalat med appelsiner, dadler og tahindressing / Kålwraps med baba ganoush og krydrede kødboller / Smørstegt spidskål

Rødkålssalat med appelsiner, valnødder og tahindressing

Rødkålssalat med appelsiner, ristede valnødder og tahindressing (tilbehør til 4 personer)

  • 1/2 rødkål
  • 2 store appelsiner
  • 1 stor håndfuld tørrede tranebær
  • 1 stor håndfuld valnødder
  • 1 stor spsk tahin
  • 3/4 dl appelsinsaft, evt fra skrællerne
  • 1 tsk honning
  • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at riste valnødder gyldne i ovnen ved 175 grader i cirka 6-8 minutter. Lad dem køle af og hak dem groft. Snit det halve rødkål helt fint. Skær skrællen af appelsinerne. Det gør du nemmest ved at skære begge ender af og derefter skære ned langs siderne, så al det hvide fjernes. Skær dem i både – gerne inde langs hinderne, så du får appelsinfileter uden hinde. Skær dem i mindre stykker.

Rør tahin sammen med appelsinsaft og et drys salt + peber. Kom herefter honning og lidt vand i, til du har en ret flydende dressing. Vend rødkål, appelsiner, ristede valnødder og tranebær godt sammen med dressingen. Server.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marcipan snurrer med chokolade