Cremet gulerodshummus

Spinatboller med hytteost og solsikkekerner

Spinatboller med hytteost og solsikkekernerHar du styr på næste uges madpakke eller frokost? No problemos! Her kommer nemlig din redning. Jeg har nemlig selv en ret travl hverdag for tiden, da jeg er i gang med at skrive en stor kommunikationsstrategi-eksamensopgave. Det betyder, at der ikke er meget tid til at lave mad eller passe bloggen – bare rolig, jeg kommer stærkt tilbage snart!. Derfor er det så rart at kunne tage en lækker, grov bolle op til frokosten, fylde den med pesto, ost, salat og agurk (eller hvad der nu er i det lidt tomme køleskab), klappe den sammen og tage den med. De her spinatboller er nemlig virkelig gode til sandwich, madpakker og frokost på farten, og så er de fryservenlige.

Spinatbollerne er lavet på hvedemel + fuldkornsmel for mere grove og mættende boller. De er fyldt med solsikkekerner for knas, spinat, der giver en fin let lysegrøn farve og hytteost, der gør dem mere fugtige og svampede. Hvis du ikke er til hytteost, så kan jeg berolige dig med, at det ikke kan smages. Hvis du vil koldhæve dem, kan du bare bruge 15 g gær i stedet, og lade dejen hygge sig på køl natten over. Portionen på disse spinatboller med hytteost giver 12 store eller 15 mindre boller, så der er helt sikkert reddet et par madpakker den næste stykke tid.

Læs også andre nemme madpakke-ideer: Inspiration og opskrifter til madpakken / Sund, nem og mættende salat til madpakken / Madvafler med kål / Pestosnegle med kylling og ost

Spinatboller med hytteost og solsikkekernerSpinatboller med hytteost og solsikkekerner

Spinatboller med hytteost og solsikkekerner (12 store eller 15 mindre)

  • 4 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 200 g optøet, frossen helbladet spinat
  • 1 tsk fint salt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 200 g hytteost (4,5 % fedt)
  • 200 g fuldkornsmel
  • ca 650 g hvedemel
  • pensling: æg eller mælk

 

Så nemt er det: Start med at røre gær ud i det lunkne vand. Kom det i en stor skål, gerne røremaskine. Pres overskydende væske ud af spinaten og hak det med en skarp kniv. Kom det ned til gær-vandet sammen med salt, solsikkekerner, hytteost og fuldkornsmel. Rør det rundt og ælt derefter hvedemel i lidt ad gangen. Ælt det hele i 5 minutters til, til dejen samler sig. Den skal stadig være en smule klistret men fjerne sig fra kanterne. Sæt dejen til at hæve et lunt sted under et klæde i 1,5 time.

Form boller med en ske og kom dem på en (eller to) bageplader med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter, pensl dem med et pisket æg eller mælk og bag dem ved 220 grader over-undervarme i cirka 15 minutter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet gulerodshummus