✮ Glimt af oktober ✮

Koldhævede grødboller med kerner

Koldhævede grødboller med kernerJeg har kastet min kærlighed på en ny version af koldhævede boller – nemlig på en dej lavet med havregrød. Inspirationen til bollerne har jeg fået fra Finax, der laver en pakke med grødboller som disse. Og de er virkelig gode! Når du kommer grød i dine boller, giver det en super god konsistens og fugtighed, som holder bollerne friske i længere tid.

Bollerne er ud over havregrød proppet med masser af kerner, frø og lidt fuldkornsmel for mere mæthed. Bolledejen er koldhævet og skal bare smækkes sammen aftenen før, sættes på køl og næste morgen klattes op på en bageplade, inden de bages i ovnen. De er virkelig nemme at lave og er super til morgenmad, men de er også fryservenlige og kan bruges som frokost-sandwich til madpakken. Jeg har heldigvis stadig et par stykker tilbage i fryseren, som jeg kan tø op og lune i ovnen til morgenmad.

Andre opskrifter på koldhævede boller: Mysliboller med mandler og tranebær / Havregrynsboller med gulerod / Nemme og æltefrie boller / Gulerodsboller

Koldhævede grødboller med kerner Koldhævede grødboller med kerner

Koldhævede grødboller med kerner (8-10 boller)

  • Grød: 1,5 dl havregryn
  • 3/4 dl hørfrø
  • 1/4 dl chiafrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 4,5 dl vand
  • Boller: 1 portion af ovenstående grød
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 400 g mel (jeg brugte 250 g hvedemel + 150 g hvid hvede/fuldkornsmel)

 

Så nemt er det: Start med at komme alle ingredienser til grøden i en lille gryde og koge det et par minutter, til du har en tyk grød. Lad det køle af. Når grøden er lillefingervarmt, kan du smuldr gær i og røre det godt rundt.

Kom gær-grøden i en større skål (gerne røremaskine) og kom resten af ingredienserne i. Ælt dejen i 8-10 minutter, dæk skålen med låg eller et fugtigt viskestykke og sæt skålen i køleskabet natten over. Næste morgen kan du forme bollerne med en ske og sætte dem på en bageplade med bagepapir. Bag bollerne ved 220 over-undervarme i cirka 15 minutter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

✮ Glimt af oktober ✮