Annonce

Opskrift guide: Lav dine egne dampede bao

Opskrift guide: Lav dine egne dampede bao

Bløde, asiatiske og dampede bao boller fyldt med det lækreste snaskede, smagsfulde og møre kød. Jeg har først lige stiftet bekendtskab med den asiatisk fyldte bolle, og i dag vil jeg lære dig, hvordan du laver den. Jeg har nemlig været så heldig at blive inviteret forbi cafe og restauranten Sidecar og i køkkenet med Maobao. Her lærte jeg at lave bollerne fra en rigtig bao-mester. De kan sammenlignes lidt med en åben og mere luksusversion af pitabrødet, og de er faktisk slet ikke særligt svære at lave.

Dampede bao boller fra Mao Bao

Bollerne skal dampes, og de bliver helt bløde og luftige. Derefter skal du bare fylde dem med lækkert kød, sauce, grønt og sprødt. Jeg giver et på forslag herunder, men du kan nærmest fylde dem med alt. Jeg var efterfølgende forbi og smage de 3 versioner af baos fra Maobao, som du kan se i fyldte versioner på billederne her. Især den i front med marineret, mørt svinekød i en snasket hoisinsauce, peanuts, koriander og syltede agurker var mega lækker. Bollerne var jeg et par uger før i køkkenet og lære at lave sammen med bao-mesteren. Det vil jeg forsøge at lære jer herunder.

Jeg elsker selv asiatiske retter, og du kan finde mange opskrifter på asiatisk mad på bloggen.

Opskrift guide: Lav dine egne dampede bao
Opskrift guide: Lav dine egne dampede bao
Opskrift guide: Lav dine egne dampede bao
Opskrift guide: Lav dine egne dampede bao

Inspiration til bao-fyld:

  • Pulled pork vendt i hoisinsauce med friske koriander, syltede agurker og grofthakkede peanuts.
  • Lynstegt okse-tykstegsfilet toppet med en dressing af tyk soya, lime, chili og ingefær + tynde skiver af agurk, mango, grofthakkede peanuts og friske koriander.
  • Sprødstegt paneret kylling med strimler af gulerødder vendt i lidt hvidvinseddike + chilimayo og friske koriander.
  • Sprødstegt paneret torsk med ærtepure eller tartarsauce, syltet fintsnittet kål og friske koriander.
  • For en vegetarisk version kan du marinere tofu i hoisinsauce, stege det sprødt på panden og bruge samme fyld som en af de tre første versioner.
Opskrift guide: Lav dine egne dampede bao
img_4242
bao

Dampede bao boller

Opskriften her er fra MaoBao i København, og den giver ca 20 små boller.
5 fra 2 stemmer
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 250 g kinesisk hvedemel (kan købes i kinesiske butikker, men kan også erstattes af hvedemel )
  • 240 g vand (måske lidt mere/mindre)
  • 10 g bagepulver
  • 8 g tørgær
  • 100 g sukker
  • 3 g salt
  • 3 g mælkepulver (kan undlades)
  • 30 g flydende becel (alternativt smør)

Noter

Mængden af vand afhænger ret meget af den type mel, du bruger. Prøv dig lidt frem og nå samme konsistens, som du ser på billederne.
Har du ikke en dampkoger, kan du placere et dørslag over en gryde med kogende vand eller bruge en dampindsats. Kom bagepapir prikket med mange huller i, sørg for at dørslaget ikke rør vandet og kom så et låg over, så der dannes damp.

Fremgangsmåde

  • Bland alle de tørre ingredienser i en skål, gerne røremaskine.
  • Ælt derefter resten i på én gang og ælt godt i cirka 10 minutter, til dejen bliver blød og smidig.
  • Du kan evt tilsætte en smule mere vand, hvis dejen er for tør (se note).
  • Lad dejen hæve i 20 minutter et lunt sted og del den så i små portioner af cirka 30 g stykket.
  • Rul dem til små fine boller med hænderne.
  • Brug derefter en kagerulle til at rulle dem til ovale cirkler som på billedet ovenover.
  • Pensl dem med en smule smagsneutral olie og klap dem sammen på midten som på billedet med den olierede del i midten.
  • Lad dem efterhæve i 45 minutter.
  • Placer en asiatisk bambus damper over en gryde med kogende vand og kom et stykke bagepapir på bunden prikket med en masse huller. Hvis du ikke har en dampkoger (læs note).
  • Damp bollerne i cirka 10 minutter med låg på dampkogeren.
  • Damp ikke mere end 4-5 boller ad gangen – ellers hænger de sammen.
  • Fyld dine dampede bao med yndlingsfyld.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
18 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments