Annonce

Guide: Morgenmad og brunch i København

I har måske allerede set det på Instagram, hvor jeg har teaset lidt og vist billeder henover sommeren? Men jeg besluttede mig i juni for, at jeg ville teste en masse steder for morgenmad og brunch i København og så samle det hele til en guide. Jeg er nemlig kæmpe fan af morgenmad – det er nok mit yndlings måltid på dagen. Selvom aftensmad nu også er ret godt. Der må være andre end mig derude, som er med på samme vogn? Derfor har jeg samlet denne guide. Det er vigtigt at sige, at der er mange flere (gode) steder i København, men jeg skal nok opdatere den undervejs, når jeg når flere steder hen.

Sidecar

Guide: Morgenmad og brunch i København - sidecar

Sidecar er sådan et sted, jeg sagtens kunne spise på morgen, middag og aften. Der er virkelig mange lækre og sunde sager, og jeg glædede mig til at prøve deres brunch bræt, som kan vælges i både en almindelig (til 149 kroner) og en vegansk udgave (til 165 kroner). Vi fik en af hver til deling og en lækker rødbede og gulerodsjuice til. Sidecar er et virkelig populært sted, så sørg for at bestille bord og måske være forberedt på lidt mad-ventetid. Det er dog klart det værd.

Det almindelige bræt bestod af æg, pølser og bacon, avocado, ristede mandler, hummus, ost, lækker skinke, frugt, lækkert brød (især rugbrødet var jeg vild med) og en skyr med bær, frugt og granola. Det veganske bræt bestod af avocado, ristede mandler, frugt, en linsesalat med grønt, jordbær og peanutdressing (tror jeg), en vaffel med hummus, ærtepure og en rød dip også, lækkert rugbrød og en mango-chiagrød. Efterfølgende kom der en lille dessert bestående af amerikanske blåbærpandekager til det almindelige bræt og en lille acai bowl med toppings til det veganske. Jeg kan også anbefale deres vafler med spejlæg og tomatsalsa til frokost, at benytte deres cafe til at læse/arbejde og har hørt virkelig godt om deres Bao-aftener.

Hvor: Skyttegade 5, 2200 København N

Hvornår: Brunch bræt hele dagen i hverdagene eller buffet i weekenden

Cafe Livingstone

Guide: Morgenmad og brunch i København - cafe livingstone

Lige ned til søerne ligger Cafe Livingstone, som jeg for første gang prøvede for nogle måneder siden med deres bland selv tapas koncept til aftensmad. Jeg havde dog hele tiden planer om, at jeg også skulle teste deres bland selv brunch, for jeg er virkelig vild med det koncept. Her koster 5 små retter 139 kroner og 7 retter 169 kroner, og jeg synes sagtens, at man kan blive mæt af 5. Vi bestilte 2 x 5 retter til 2 personer med kun 1 genganger, og så delte vi ellers resten, så vi fik smagt på det hele. Dertil fik vi en frisk grøn juice med æble, spinat, citron, agurk og selleri og en kop kaffe.

Alt var virkelig lækkert, og flere af elementer var tænkt lidt ud af boksen i forhold til de klassiske brunch-elementer. Det er jeg ret meget fan af. Mine favoritter var især det ristede brød med gedeost og pære + spinatpandekagen med limesmør og den grønne juice. Vi fik også hjemmelavet koldskål med kammerjunker og rabarberkompot, det lækreste brød i kurv, spejlæg med pesto og marrokanske pølser, halv avocado med ristede nødder, ost og så delte vi en sprød kanelsnegl. Der er virkelig mange lækre ting at vælge imellem, og menuen skifter en gang imellem.

Hvor: Sortedam Dossering 81, 2100 København Ø

Wulff og Konstali

Wulff og konstali brunch

Wulff og Konstali husker jeg som det første sted med vælg-selv-brunch, og jeg har både prøvet deres sted på Lergravsvej og i Waterfront centret i Hellerup. Sidstnævnte besøgte jeg på billede ovenover, og der har, alle de gange jeg har været der, altid været mange mennesker og enormt travlt, og det er ikke muligt at bestille bord. Vi fik dog bord efter 5-10 minutter, og maden kom indenfor 30 minutter. Helt okay! Hos Wulff og Konstali kan du vælge mellem 5 stk til 129,- eller 7 stk til 159,-, og der er markeret på menukortet, hvilke valgmuligheder der er henholdsvis laktosefrie, glutenfrie eller for vegetarer.

Vi fik her hver vores bræt men fik også smagt hinandens lidt. På billedet ser du 2 x skyr med granola og hindbærpure, spejlæg, avocado med hampefrø og olivenolie, panini med gedeost og tranebær, brieost med ristede mandler i honning, jordbær og birkesvaffel med saltkaramel og flødeskum. Derudover bestilte vi en brødkurv og en mandelcroissant til deling, en frisk rød og orange juice samt 2 x latte. Jeg fik med havremælk i, hvilket jeg er mega fan af! Mine favoritter var især skyr med toppings, vaflen og de lækre juicer. Alt var frisk, pænt og super lækkert, og WogK’s sted i Waterfront er virkelig flot indrettet, og der er mulighed for at sidde ude.

Hvor: På Lergravsvej 57 og i Waterfront i Hellerup

Darcy’s kaffe

Darcys kaffe Nørrebro

På Nørrebro, på grænsen til Frederiksberg, ligger Darcy’s kaffe. En hyggeligt cafe med udendørs siddepladser og et hyggeligt indendørs område, hvor du kan sidde ved borde eller slænge dig i en sofa. De laver dejlig kaffe, både med mælk og som filter. Du kan få lækre surdejsboller med god ost, og jeg har også prøvet deres yoghurt med granola, der måske er en af de bedste, jeg har fået i byen. Gode råvarer og god smag. Og så er det endda computer-venligt.

Hvor: Rantzausgade 2, 2200 København N

Il Buco

Il Buco Islands Brygge brunch morgenmad

På Islands Brygge ligger det hyggelige sted Il Buco, hvor du om dagen kan få lækkert brød og bagværk som surdejsboller, croissanter og lækre små kager, god kaffe og du kan endda have din computer med og arbejde derfra. Selve stedet er lidt mørkt indendørs og med stearinlys, men om sommeren åbner de dørene ud til, hvor der, når det er mørkt, lyser med fine lyskæder. Om aftenen laver de til gengæld lækker italiensk mad, som jeg bestemt også kan anbefale.

Her kan du for omkring 70 kroner til morgenmad få en god kop kaffe og en lækker surdejsbolle med smør og godt med ost. I weekenden er der et udvidet brunchkort.

Hvor: Njalsgade 9C, 2300 København

Cafe Alma

img_3670

Ude på Islands Brygge tæt på Havnebadet ligger Cafe Alma, som jeg besøgte med en af mine veninder. Konceptet er bland selv-brunch og minder lidt om Wulff og Konstali, som vist også har samme ejer. Du kan enten sidde indenfor i hyggelige og lettere rustikke lokaler eller udenfor i solen, hvis vejret er til det. Sidstnævnte gjorde vi. Din brunch kan du sammensætte ud fra 20 forskellige valgmuligheder, og 5 stk koster 129 kroner og 7 stk for 149,-.

Vi valgte 5 stk hver, 2 gengangere og resten delte vi, så vi fik smagt en masse. Der var spejlæg, bæryoghurt med rugbrødsknas, brødkurv, hønsesalat med bacon, laks med sennepsmayo, sprød kylling med koriandermayo, amerikanske pandekager og chokolade-hasselnøddecreme. Vi var især vilde med det lækre hjemmebagte rugbrød, yoghurtskombien, hønsesalaten og den sprøde kylling. Det er altid rart at prøve noget lidt anderledes, og det synes jeg bestemt, at flere af elementerne var.

Hvor: Isafjordsgade 7, 2300 København S

Grød

Guide: Morgenmad og brunch i København - grød

Det er svært at sige morgenmad i København uden at nævne Grød. Jeg tror, at jeg har prøvet nærmest alle grødvarianter på deres menukort. Alt fra morgenmad til aftengrød, og det hele er godt. Jeg har dog alligevel noget for deres havregrød. Den smager helt vildt godt, og så kan du selv vælge 3 lækre toppings og slippe af med 50 kroner. Jeg går ofte efter en kompot, peanutbutter og ristede mandler eller bær. Men deres klassiker med friske æbler, karamelsauce og ristede mandler er nu også pænt lækker.

Jeg har også prøvet deres acai bowl (en frisk og farverig smoothie bowl på de supersunde acaibær) toppet med granola, kokosflager, jordbær, banan, blåbær og peanutbutter. Den koster 69 kroner. Min favorit er nok stadig deres grød, som jeg fx har fået herover med karamel, ristede mandler og bærkompot. De har også en all-in grød med alle 17 toppings – den skal prøves næste gang!

Hvor: Falkoner allé 34 / Nordre Frihavnsgade  55 / Jægersborggade 50 / Torvehallerne

Brødflov

brødflov

Jeg har tidligere været forbi Brødflov på Frederiksberg, og nu har de åbnet en ny, stor og lys butik lige ved Christianshavn torv. Her er der både mulighed for at købe brød, kaffe og søde sager med hjem eller nyde det i deres lille cafeområde. Jeg havde hevet en veninde med, og vi fik hver et komplet til 99 kroner, som vi spiste ved deres høje borde en søndag morgen.

Komplettet består af en valgfri bolle med smør, ost og marmelade. Jeg valgte deres super lækre myslibolle. Dertil en valgfri ‘basse’, hvor du kan vælge mellem croissant, thebirkes eller snegl, og så en valgfri juice og kaffe/the. Jeg er kæmpe fan af rødbedejuicen fra Frankly, og så valgte jeg en kop the. Det er lidt mere morgenmad end decideret brunch, men du bliver rigeligt mæt alligevel. Vi tog sneglen med ud i solen ved søerne og spiste den der – det kan anbefales. Både sneglen og den lille picnic.

Hvor: Falkoner Allé 36, 2000 Frederiksberg + Torvegade 50, 1400 København K

Baryl

Guide: Morgenmad og brunch i København - baryl

Jeg har faktisk besøgt Baryl et par gange allerede, men da de netop er flyttet fra Nørrebro til Østerbro (lige i nærheden af mig) og har fået ny menu, så måtte jeg selvfølgelig forbi igen. Jeg tog min veninde under armen, og vi fik begge deres Morgen Baryl-tallerken til 119 kroner stykket og en appelsin-granatæblejuice til, som vi nød i deres nye pæne lokaler på Århusgade.

Morgentallerkenen er af den mere sunde slags, men ikke desto mindre er der masser af farver, smag og lækre ting. Den består af en avocadomad på rugbrød med gulerodshummus og smilende æg, knækbrød med soltørret tomatpesto og varmrøget laks + frisk frugt, oliven og nødder. Hertil vælger du mellem skyr med frisk frugt, honning og frø ELLER chiagrød med frugt, kokosflødeskum, kokossukker og frø. Vi valgte sidstenævnte, og den var helt vildt lækker! Men det er det hele faktisk – selvom avocadomaden på det lækre rugbrød især er en favorit hos mig.

Hvor: Århusgade 78, 2100 København Ø

Apollo Bar

Apollo Bar

Apollo Bar ligger nærmest lige ned til Nyhavn, men den er gemt væk i en lille gård, hvor der er skønt at sidde ude, hvis solen skinner. Jeg har besøgt Apollo Bar et par gange. De har virkelig lækker mad – både til morgenmad og til aftensmad. Selve stedet er også ret cool, en lidt mere fancy fornemmelse, og maden er skøn. Her kan du sagtens vælge 1-2 retter pr mand eller måske dele lidt forskelligt. Jeg er især vild med deres surdejsbrød med ost + smør og deres toast med ricotta og blåbær og deres yoghurt med hybenmarmelade og kokosgranola, men deres havregrød med kompot og olie smagte også superb.

Hvor: Nyhavn 2, 1051 København K

Andersen og Maillard

Guide: Morgenmad og brunch i København - andersen og maillard

Hos Andersen & Maillard får du lækker surdejsbrød med pisket smør og god ost. Du får lækker kaffe og æblemost. Og ikke mindst de sprødeste croissanter i både de klassiske og de mere eksperimenterende varianter, hvor de er penslet med glace. Det her er et sted, hvor du sagtens kan spise en lidt let morgenmad med godt brød, smør og ost eller du kan gå amok i wienerbrød. Det er sket ikke dårligt. Vælg selv om du vil sidde ved Nørrebrogade eller tage ud i det lidt mere rolige Nordhavn.

Hvor: Nørrebrogade 63 og Göteborg Plads i Nordhavnen

The Sixteen Twelve

The Sixteen Twelve morgenmad brunch København

The Sixteen Twelve er et forholdvist nyt skud på stammen i forhold til morgenmad og brunch i København. Jeg har været forbi et par gange og fået french toast med kokoscreme, grillet ananas og honeycomb + ovenstående avo smash på brød med gedeost, aktiverede (ultrasprøde) mandler, fermenteret hotsauce og gurkemejeæg. Virkelig lækkert! Og god kaffe. Jeg er vild med et sted som dette, der på en eller anden måde revolutionerer morgenmadsudvalget i byen. Det er i hvert fald nogle helt andre retter, eller varianter af kendte retter, som du kan få der.

Hvor: Jægersborggade 8, København N

Jeg håber, at I kan bruge min guide til morgenmad og brunch i København.

Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments