Opskrift guide: Lav dine egne dampede bao

Blondie med hindbær, mandler og hvid chokolade

Blondie med hindbær, mandler og hvid chokoladeBlondie med hindbær, hvid chokolade og mandler. Er I klar? Klar til at møde min nye yndlingskage? Yndlings er faktisk et ret stort ord, for jeg har virkelig en god håndfuld stykker. Men det her er i hvert fald den lækreste kage, jeg har bagt i et godt stykke tid. Fyldt med chokolade, sukker, smør. Alt det gode. Og den er helt sindssygt god, hvis jeg altså selv skal sige det. Jeg lavede den til min fødselsdag, hvor jeg havde inviteret hele familien til fødselsdagsboller, sunde romkugler og denne blondie. Alle andre var heldigvis også lige så begejstrede som jeg.

Hvis du ikke har mødt eller smagt en blondie før, kan jeg fortælle, at det er en hvid chokolade brownie. Den får, ligesom en god brownie, en næsten sej og chewy konsistens og en lækker sødme fra den hvide chokolade. Den sødme sammen med de saftige og syrlige hindbær, de grofthakkede og ristede mandler og de store stykker af hvid chokolade – ja det er altså nærmest den ultimative kage, hvis du spørger mig. Blondie med hindbær er helt vildt lækker! Bag gerne kagen dagen før, så den kan nå at sætte sig og få endnu mere smag og konsistens i køleskabet, inden den skæres ud og spises.

Læs også mine andre yndlingskager: Gulerodskage med citron, nødder og rosiner / Cheesecake med passionsfrugt / Verdens bedste brownie / Æblekage med mandler og kanel / De bedste chocolate chip cookies

Blondie med hindbær, mandler og hvid chokolade

Blondie med hindbær, mandler og hvid chokolade (til 8-10 personer)

 • 180 g smør
 • 150 + 100 g hvid chokolade
 • 150 g rørsukker
 • 3 store æg
 • 1 vaniljestang
 • 150 g hvedemel
 • 1/2 tsk fint salt
 • 100 g mandler
 • 125 g friske hindbær

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 6-8 minutter. Lad dem køle af. Smelt 150 g grofthakket hvid chokolade med smør over vandbad. Lad det afkøle en smule. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos det med 1 tsk af sukkeret. Pisk æg, sukker og vanilje luftigt og cremet i en skål – det tager et par minutter. Vend smør-chokoladeblandingen og salt i med en dejskraber. Sigt melet i og vend det i med dejskraberen også.

Hak de ristede mandler og de resterende 100 g hvid chokolade groft og vendt det i dejen. Kom dejen i en form foret med bagepapir (cirka 20 x 25 cm). Fordel hindbær ovenpå og tryk dem ned i dejen. Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 25-30 minutter. Den må ikke få for meget – der skal akkurat ikke komme noget dej på, hvis du stikker en nål eller lille, skarp kniv ned i. Lad kagen køle af og kom den derefter på køl for at blive helt kold, gerne til dagen efter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

7 kommentarer

 • Lene Møller

  Hej Anna

  Den ser godt nok lækker ud 🙂 kan jeg bruge frosne hindbær?

  De bedste hilsner Lene

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Lene.
   Tak! Den er MEGA lækker.
   Og ja det vil jeg sagtens mene, at du kan 🙂
   Jeg håber, at du kan lide den.
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Christiansen

  Hej Anna.

  Jeg deltager i en bagedyst på arbejde og lige netop sat denne kage i ovnen.
  Skal den serveres kold, eller tager jeg den ud i morgen tidlig?

  Mvh Tanja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Tanja.
   Altså personligt synes jeg, at kagen har en lækrere konsistens, når den er kold. Og også en smule mere smag.
   Men den kan altså også sagtens spises varm 🙂
   Lad mig endelig høre, hvad du synes!
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • alberte

  heii søde
  jeg står og vil bage denne til fætter og studentergilde, men har ikke rigtig nogle firkantede forme 😉 har du erfaring med evt springform og i så fald hvilken størrelse? rigtig go mandag, hilsner herfra 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej søde Alberte!
   Nej jeg har faktisk ikke prøvet at bage den i en springform, men jeg kan forestille mig, at en almindelig springform på ca 24 cm i diameter er god 🙂
   Jeg har faktisk brugt et ildfast fad (a la et til lasagne) til at bage denne. Jeg puttede lidt bagepapir i enden, så formen blev mindre. Det kan også anbefales, hvis du har sådan en 😉
   Håber I får en dejlig dag!
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • alberte

   heii igen, og ihh hvor GENIALT tænkt søde!! tusind tak, så skal der bages 😀 sov og drøm godt
   godnathilsner herfra

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift guide: Lav dine egne dampede bao