Sund, mættende og nem salat til madpakke/frokost

Snickers bananmuffins med peanutbutter-dadelkaramel og mørk chokolade

Snickers bananmuffins med peanutbutter-dadelkaramel og mørk chokoladeSnickers bananmuffins med peanutbutter og chokolade. Jeg vil i dag introducere jer for min nye fryserfavorit, til når lækkersulten melder sig. Selvom de smager syndigt lækkert, er de faktisk ret sunde og fyldt med gode sager. Ideen til disse snickers bananmuffins fik jeg fra Ditsen, men jeg har egentligt taget udgangspunkt i mine egne morgenmadsmuffins med banan. De er virkelig gode og næsten for nemme at lave, så jeg vil lige advare dig, inden du læser videre. Det kan gå hen og blive en ny afhængighed.

Disse muffins består egentligt bare af en grov og fedtfattig dej, der kun er sødet med modne bananer. Indeni finder du store stykker mørk chokolade og en lille kerne af peanutbutter-dadelkaramel. Og så er de toppet med ristede, saltede peanuts. De er perfekte som eftermiddagssnack, til den lille sult, som sund dessert og til at have i fryseren til madpakken eller lækkersulten. Du kan sagtens udskifte chokolade med tørrede frugter, undlade karamellen og bruge andre nødder – men lov mig lige at prøve denne version først ik? Kombinationen af det søde, salte, bitre og sprøde er nemlig pænt lækkert 😉

Andre sundere kager: Peanutkage med kikærter og mørk chokolade / Sunde snickers bidder / Sundere banankage med chokolade

Snickers bananmuffins med peanutbutter-dadelkaramel og mørk chokolade Snickers bananmuffins med peanutbutter-dadelkaramel og mørk chokolade

Snickers bananmuffins med peanutbutter-dadelkaramel og mørk chokolade (8-10 stk)

 • 3 små eller 2 store, modne bananer
 • 3 æg
 • 2 spsk smeltet kokosolie
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl fuldkornsmel (fx sigtet spelt)
 • 1 dl hvid hvede (alternativt hvedemel)
 • 2 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 50 g mørk chokolade
 • 1 stor spsk peanutbutter (det her er min favorit)
 • 5 juicy dadler
 • peanuts

 

Så nemt er det: Start med at mose bananer og røre dem sammen med kokosolie og æg. Rør derefter havregryn, 2 x mel, bagepulver og salt i. Hak chokoladen groft og rør det i. Fjern sten fra dadlerne og brug en gaffel til at mose dem med peanutbutter i en lille skål sammen med 2 spsk varmt vand.

Smør muffinforme med en smule kokosolie og fyld dem 2/3 dele med banandejen. Kom 1 tsk karamel ovenpå hver muffin. Kom igen en smule banandej over, så karamellen lige dækkes. Husk at de hæver lidt i ovnen også. Drys med peanuts og bag dem ved 175 grader varmluft i cirka 20-22 minutter. Skru evt ned for varmen undervejs, hvis de bliver for mørke på toppen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

4 kommentarer

 • Katharina

  Jeg har lavet disse muffins, og de blev så siiiindsygt gode! Virkelig overdrevet lækre og bestemt ikke sidste gang, at jeg bager dem 😊 tak for opskrift!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ih jeg bliver så glad over sådan en besked!
   Tusind tak Katharina ♡

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Hej.
  De ser virkelig lækre ud! 🙂
  Kan jeg erstatte kokosolie med alm. smør? 🙂
  Ved godt det gør dem lidt mindre sunde 😉
  Mvh Jannie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Jannie.
   Ja det kan du sagtens! Ingen problem. Smør er jo altid lækkert 😉
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund, mættende og nem salat til madpakke/frokost