Grov hokkaido tærte med chorizo, majs og feta

Drømmekage brunsviger

Drømmekage brunsvigerSidste gang jeg var sammen med min familie og skulle bage, spurgte jeg dem, hvad de havde mest lyst til. Og svaret kom prompte fra min far: brunsviger! Som den søde datter jeg er, ville jeg jo gerne imødekomme hans ønske. Der er dog allerede en opskrift på brunsviger på bloggen, så jeg fik lyst til at eksperimentere lidt med den klassiske fynske kage. Hvorfor ikke tilsætte kokosmel til toppingen, så det bliver en krydsning mellem drømmekage og brunsviger? Challenge accepted!

Her får du derfor drømmekage brunsvigeren aka den ultimative kokos-karamel kage. Den klassiske brunsviger, snasket og karamelliseret som du kender den, med masser af kokos i karamel-toppingen. Det er virkelig ikke dårligt, må jeg sige. Lidt fladere end den klassiske brunsviger men nok snask til at tilfredsstille din indre sukkergris – du kan evt lave bunden lidt tykkere, hvis du synes. Portionen er forholdvis lille, men den skal også helst spises på dagen og med nød dagen efter.

Vild med kokos? Læs også: Peanutbutter bounty / Karamelliserede drømmesnegle / Den du ved nok / Kokosmarengs med æbleskum og chokolade / Dadelbrownie med kokosswirl

Drømmekage brunsviger Drømmekage brunsviger

Drømmekage brunsviger (til 6 personer)

  • Dej: 175 g hvedemel
  • 16 g sukker
  • 16 g gær
  • 1 nip salt
  • ca 1 dl lunken mælk
  • 16 g blødt smør
  • Fyld: 65 g smør
  • 75 g brun farin
  • 1 spsk honning
  • 1,5 dl kokosmel (evt 1/3 kokosflager)
  • 1 pænt nip salt

 

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at opløse gær i den lunkne mælk. Bland mel, sukker og salt i, og ælt dejen godt igennem. Du kan evt bruge røremaskine, men du kan også sagtens gøre det med hænderne. Tilsæt det bløde smør i små klatter, og ælt dejen videre et par minutter. Rul dejen ud til en lille firkant og put den i en lille bradepande/form (max 20 x 20 cm) foret med bagepapir og sætte den til at hæve i 30-40 minutter under et klæde et lunt sted.

Lav imens fyldet. Smelt smør, brun farin, salt og honning i en gryde ved middelvarme. Det tager et par minutter. Rør herefter kokosmel i. Prik nogle huller i dejen med din finger efter hævning. Hæld fyldet over og sørg for, at det kommer ud over det hele. Lad det efterhæve 20 minutter, og prik derefter lidt flere huller med din finger. (Jo flere huller du laver, jo mere snasket og flere lækre “lommer” får du). Bag din brunsviger ved 180 grader varmluft i cirka 18 minutter og lad den herefter afkøle en smule, så karamellen sætter sig.

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grov hokkaido tærte med chorizo, majs og feta