Cheesecake brownie med hindbær og ristede mandler

Grove pestosnegle med kylling og ost

Grove pestosnegle med kylling og ostGrove pestosnegle med ost og kylling. I går startede jeg på studiet igen efter en lang sommerferie. En ferie der blandt andet er blevet brugt til at fylde fryseren en smule med rester og ting til madpakken, til når hverdagen igen kommer til at gå lidt for hurtigt og tiden ligeså. Apropos mit indlæg med inspiration og opskrifter til madpakken. I min fryser finder du blandt andet lige nu disse rugbrødssnacks, de bløde gulerodsbrud, en ny tærte a la denne og nogle sunde muffins, der minder om de her med æble og kanel, men som snart rammer bloggen. Banan og dadelkaramel – jeg siger det bare 😉

Før sommeren var jeg til et bageevent med Finax, hvor vi lærte gode bageteknikker, at lave kanelsnurrer og bage brød. Og så fik vi de lækreste pestosnegle med kylling og ost med hjem, og jeg var simpelthen blevet nødt til at lave nogle lignende herhjemme. Pesto, kylling og ost er jo bare godt, men jeg blev faktisk aller mest overrasket over den gode dej. Den var luftig, nærmest sej på den gode måde og grov uden at virke alt for fuldkornssund. Jeg har nemlig brugt hvid hvede, og det kan virkelig anbefales. De bedste snegle, jeg har bagt i hvert fald. Sørg endelig for at købe en god pesto eller lave den selv. Jeg er kommet til at spise de fleste, men der er heldigvis stadig et par stykker i fryseren til madpakken.

Læs også: Grove pesto snurrer / Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner / Ovnbagte samosa med søde kartofler og ærter

Grove pestosnegle med kylling og ost Grove pestosnegle med kylling og ost Grove pestosnegle med kylling og ost Grove pestosnegle med kylling og ost

Grove pestosnegle med kylling og ost (12-14 stk)

 • 2,5 dl lunkent vand
 • 20 g gær
 • 2 mellemstore gulerødder
 • 1 tsk fint salt
 • 1 spsk olivenolie
 • 200 g hvid hvedemel (eller andet fuldkornsmel)
 • 220 g hvedemel
 • 150 g pesto (købt eller hjemmelavet)
 • 2 kyllingebryster, stegte
 • 100 g revet ost
 • peber

 

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at røre gær ud i det lunkne vand. Kom det i en røremaskine eller skål (jeg vil dog anbefale det første). Skræl og riv gulerødderne groft og kom det i røremaskinen sammen med olie og salt. Tilsæt begge mel lidt ad gangen og ælt dejen i 10 minutter ved mellemhastighed. Stil dejen til hævning et lunt sted i 45 minutter med et viskestykke over.

Rul dejen ud til et rektangel på ca 3 mm tykkelse. Skær de stegte kyllingebryster i små tern. Smør dejen med pesto og drys med kylling, revet ost og et drys salt og friskkværnet peber. Rul dejen sammen til en roulade på den lange led og skær den i 12-14 stykker. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve under et viskestykke i 30 minutter. Bag dem ved 175 grader i cirka 15 minutter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

4 kommentarer

 • Signe Op.

  Mmmmm, de ser lækre ud! Tror, mine unger vil sætte pris på at finde dem i madpakken 😊
  Tak for opskriften – de skal helt sikkert prøves!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Dejligt at høre Signe! Jeg håber, at I kan lide dem 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser helt vildt lækre ud Anna – dem må jeg prøve. Er sikker på at det vil blive et hit hos mine unger.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ej hvor godt Jette! Jeg tror, at både børn og barnlige sjæle vil være glade 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake brownie med hindbær og ristede mandler