Perlespelt med røget laks, avocado, æble og feta

Koldhævede havregrynsboller med gulerod

Koldhævede havregrynsboller med gulerodDet bedste på en ferie- eller weekendmorgen for mig er helt klart friskbagte boller til morgenmad. Med lækker ost, marmelade og en god kop kaffe til. Jeg har efterhånden en del opskrifter på boller og brød her på bloggen, men jeg har i lang tid haft en ide om at prøve en version fyldt med havregryn (og gulerødder), der kan give saftighed. Min favorit er nok stadig min mors mysliboller fyldt med tranebær og nødder, men de her er virkelig også kommet op på en top 3.

Dejen til bollerne er som sagt lavet med en del havregryn, og derudover er der både hvedemel og fuldkornsmel i. Jeg har også tilføjet groftrevne gulerødder og en smule kardemomme for let krydring, og så er dejen koldhævet natten over. De bliver sprøde udenpå og svampede indeni. De holder fugtigheden en dag eller to, og jeg kan klart anbefale at fryse eventuelle rester ned, for de er altså stadig ret gode efter en tur i ovnen derefter.

Læs også: De lækreste mysliboller / Koldhævede æltefrie boller / Grove gulerodsbrud / Sprøde morgenboller med birkes

Koldhævede havregrynsboller med gulerodimg_3219 Koldhævede havregrynsboller med gulerod

Koldhævede havregrynsboller med gulerod (8 store eller 10 mindre)

  • 10 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 dl yoghurt
  • 150 g havregryn, gerne grovvalsede
  • 1 stor tsk salt
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 3 mellemstørrelse gulerødder
  • 125 g fuldkornsmel
  • ca 325 g hvedemel

 

Så nemt er det: Start med at opløse gær i vandet og rør derefter yoghurt, honning, salt og kardemomme i. Jeg bruger en røremaskine. Skræl gulerødder og riv dem groft. Kom dem i skålen sammen med havregryn og rør det sammen. Tilsæt så mel lidt ad gangen og ælt derefter dejen i 10 minutters tid. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og stil den på køl natten over.

Klat boller ud på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. Drys evt med havregryn. Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme. Sæt bollerne ind, skru ned på 220 grader og bag så bollerne i cirka 20 minutter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Perlespelt med røget laks, avocado, æble og feta