Madplan: Sommermad

Sprøde broccoli-deller med ost og sesamfrø

Sprøde broccoli deller med ost og sesamfrøSprøde broccoli-deller med ost og sesamfrø. Jeg har altid været kæmpe fan af deller i alle afskygninger, og der er allerede en del opskrifter på bloggen. Alt fra mine yndlings kyllingedeller, til de vegetariske med spinat, de billige med tun, de asiastiske fiskedeller, dem med lam eller de mellemøstlige oksedeller med kikærter. Jeg tror ikke, at du kan servere en version, jeg ikke kan lide. Jeg lavede blomkålsdeller for et par måneder siden og har siden hen lavet dem en del gange. Både som hverdagsmad og til gæster. Jeg kom også i skole en dag, og så havde hele tre personer fra min studiegruppen lavet dem aftenen før. Det er lidt pudsigt 😀

Anyway alt ovenstående gav mig lyst til at kaste mig ud i andre vegetar-versioner, og i dag kommer så en version med broccoli med inspiration fra blomkålsdellerne. Broccoli-deller. De er vegetariske, sprøde uden på + bløde og saftige indeni, og så er de fyldt med ost, krydret med lidt spidskommen og chili og drysset med sesamfrø. De er ret nemme at lave, super sunde og nærmest lige så gode kolde dagen efter på madpakken, i en rugbrødsmad eller med salat til frokost.

Andre opskrifter med Broccoli: Broccoli-couscous med søde kartofler, feta og tahindressing / Tærte med røget laks og broccoli / Broccolisalat med æbler og rosiner

Sprøde broccoli deller med ost og sesamfrø Sprøde broccoli deller med ost og sesamfrø

Broccoli-deller med ost og sesam (ca 12 stk)

 • 300 g broccoli
 • 1/2 stort løg
 • 1 stor håndfuld groftrevet parmesan (eller lignende ost)
 • 2 æg
 • 1/2-1 dl mælk
 • 2-3 store spsk hvedemel
 • 1 lille tsk stødt spidskommen
 • et drys chiliflager
 • salt 
 • 1 spsk smør + 1 spsk olie til stegning
 • sesamfrø

 

Så nemt er det: Start med at rive broccoli og løg groft på et rivejern eller blend det til fint smuldr i en minihakker/food processor. Kom det i en skål sammen med resterne af ingredienserne på nær smør, olie og sesamfrø. Tilsæt en spsk mel mere, hvis du synes, at farsen er for tynd (det afhænger nemlig lidt af størrelsen på dine æg). Rør farsen godt sammen og lad det stå i 10 minutters tid.

Smelt smør og olie på en stor middel-høj varm pande. Form farsen til deller med en ske og steg dem et par minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne – husk at drysse dem med sesamfrø. Skru ned til lav varme og giv dem et par minutter mere på hver side, så de bliver gennemstegte.

Note: Nogle har skrevet, at deres dej blev lidt tynd. Derfor har jeg ændret lidt i opskriften, så du selv kan prøve dig frem med mængden af mælk og mel. Det skal blive en tynd fars/tyk havregrød-konsistens. 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

12 kommentarer

 • Wanda

  Smagte ret godt, men var alt for fugtige. Måtte komme mere mel i og til sidst måtte jeg lave klatkager ud af dem. Smagen var fantastisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Wanda. Jeg er glad for, at du kunne lide smagen.
   Det undrer mig dog lidt med konsistensen, for jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, og mine blev helt fine og præcis som på billedet. De bliver ikke totalt runde som frikadeller, men mere en kombination mellem frikadelle og klatkage-form (som på billedet).
   Kan du have brugt for meget væske?
   Ellers kan man altid selv tilsætte en spsk mel mere, hvis man synes, at farsen er lidt for tynd 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wanda

   🙂 Tjaaa jeg har da ikke mistet mopdet og prøver igen en dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Det er dejligt at høre! Håber det fungerer denne gang 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lotta

  Så godt! Dem vil jeg lave mange gange fremover.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ih hvor dejligt Lotta! Jeg er også kæmpe fan 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gyðja

  Hvis man følger opskriften slavisk, er den nærmest flydende! Jeg fik et helt ok resultat med at skippe mælken og bruge 3 toppede spskeer mel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Det lyder virkelig underligt! Jeg skriver det i noten ovenover, at man skal prøve sig frem med mælk.
   Men jeg brugte denne opskrift ned til mindste detalje, og det har fungeret fint.
   Der er også en anden her, der skriver, at det er en lidt flydende dej + en der skriver, at de var fine.
   Men jeg skriver det som en note – tak for din besked!
   Dejligt at de blev gode alligevel 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Super gode! Og god måde at få grøntsager ned på – især hos mændene i mit liv 😉
  Kan man ikke fryse dem ned? Har du nogen erfaring med det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Dejligt Kathrine! Og ja det vil jeg sagtens mene, at du kan 🙂
   Tak for din kommentar,
   Kh Anna

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Jeg har lavet dine blomkåls og broccolifrikadeller mange gange og de er et kæmpe hit😊Ift hvor “våd” farsen bliver, er min erfaring, der er stor forskel på hvilken str æg jeg bruger. Derudover bruger jeg altid dobbelt så meget havregryn som mel… I denne opskrift kristinaaltså 1 spsk mel/2 spsk havregryn. Når det hele har trukket ca 20 min har jeg endnu ikke oplevet, farsen ikke har en god konsistens. Måske det også kan hjælpe andre😊Tak for mange lækre opskrifter og skønne billeder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Sikke et fedt tip Kristina! Tak for det. Det vil andre helt sikkert kunne bruge 🙂
   Og hvor er det bare dejligt at høre – de er virkelig også blevet lavet mange gange her.
   Tak for din søde kommentar ♡

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: Sommermad