Kålwraps med baba ganoush, tabasco og krydrede kødboller

Sprød kålsalat med avocado, grape og saltede mandler

kålsalat med avocado, grape og saltede mandler Jeg havde 3 søde piger til aftensmad og vin for et par uger siden. Det var sådan en aften, hvor jeg gerne ville lave lækker og sund mad, men det skulle ikke tage alt for lang tid. Jeg lavede blandt andet disse blomkålsdeller med løg, spidskommen og ost, en ret så lækker dip (som jeg snart deler opskriften på!), nogle hjemmelavede tortillachips og så denne kålsalat som et sprødt, grønt og friskt element.

Salaten her består hovedsageligt af fintsnittet kål, og så er den vendt med saftig sur-sødlig grape, avocado og hjemmesaltede, ristede mandler. Sidstnævnte fik jeg for ikke så længe siden igen efter en alt for lang pause, og min genfundne kærlighed for dem blussede op endnu en gang. Saltmandler er bare et hit. Det er en rigtig forårs/sommersalat, og det, der tager længst tid at lave, er at skære grape ud. Nemt! Den kan sikkert serveres til det meste – grillmad, deller, kylling, fisk, bøffer.

Læs også: Smørstegt spidskål / Grillost-kålsalat med avocado, granatæble og tahindressing / Smørstegt blomkål med granatæble og saltede mandler / Spidskålssalat med æble, sesam og peanutbutterdressing

kålsalat med avocado, grape og saltede mandler kålsalat med avocado, grape og saltede mandler

Kålsalat med grape, avocado og saltede mandler (tilbehør til 4-6 personer)

  • 1/2 hvidkål eller et lille spidskål
  • 2 grapefrugter
  • 2 avocadoer
  • 1 håndfuld saltede mandler (se opskrift her – alternativt kan de også bare ristes)
  • 1 tsk honning
  • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at snitte kål helt fint. Halver avocadoerne, fjern stenen, skrab kødet ud og skær det i tern. Skær skrællen af grapefrugterne og skær fileter langs hinderne med en skarp kniv. Skær hver filet i 2-3 stykker. Pres den resterende saft ud af skrællerne i en skål og rør det sammen med honning og et drys salt og peber. Vend fintsnittet kål med grapestykker og avocadotern. Drys dressingen over. Hak mandlerne groft og drys dem på toppen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kålwraps med baba ganoush, tabasco og krydrede kødboller