✮ Glimt af marts ✮

Kaffe cheesecake med chokolade og saltkaramel

img_2901Cheesecake med kaffe, chokolade og saltkaramel// Sponsoreret af Lidl //

Har du en god påskeferie? Jeg befinder mig lige nu på ski på franske bakker, men inden jeg tog afsted kastede jeg mig lige ud i denne lækre kaffe cheesecake sag. Jeg er kæmpe kæmpe fan af cheesecake – især no-bake, dem der ikke er bagt, som denne. Jeg har undervejs i mit cheesecake-eventyr fundet ud af, at de sagtens kan holde formen uden husblas, så jeg har en basis opskrift, jeg altid bruger og arbejder mig ud fra.

Jeg har de sidste par uger haft et samarbejde kørende med Lidl, og dette er det 4. og sidste indlæg. Hvis du ikke har læst de andre indlæg, kan jeg fortælle, at Lidl lige nu har lanceret en ny Deluxe-produktserie. Disse produkter er ekstraordinære kvalitetsprodukter med fokus på, at kvalitet ikke behøver koste mange penge. Lidl vil gerne vise, at vi kan forkæle os selv – både til hverdag og her i påsken, uden at priserne skal stige. Det er produkter som lækre fisk, italienske skinker, oste, kaffe, chokolade og meget mere.

Cheesecake med kaffe, chokolade og saltkaramel Cheesecake med kaffe, chokolade og saltkaramelJeg har tidligere i samarbejdet lavet en ret til påskefrokost-bordet: lakseroulade med spinat, en familiehygge/comfort-food-ret: bagt svampe bygotto med spinat, sprød parma og valnødder og sidst men ikke mindst en SU-venlig og nem favorit til både aftensmad og snack: mexicanske quesadillas. Denne gang har jeg givet mig i kast med en af mine favorit-kager. Cheesecake. Og brugt nogle virkelig velduftende kaffebønner og nogle seriøst lækre saltkaramel-fyldte chokolader.

Denne kaffe cheesecake består af en bastogne kiksebund med friskmalede kaffebønner, der giver en let krydret kaffe-kanelbund. I flødeostemassen er der alt muligt godt som flødeost (sjovt nok), piskefløde og en smule kaffe, der giver en mild kaffesmag til det bløde og cremede fyld. På toppen har jeg smeltet de saltkaramel-fyldte chokolader og rørt lidt ekstra salt i, der giver den lækreste ganache. Det er slet ikke dårligt, skulle jeg hilse at sige. Muligvis min nye yndlings cheesecake. Selvom den med passionsfrugt eller kirsebær nu også er ret så lækker.

Tip:

 • Jeg har brugt en 15 centimeter springform. Hvis du hellere vil lave en større cheesecake, kan du sagtens lave halvanden eller dobbelt portion af opskriften nedenunder.
 • Hvis du sætter kagen på køl igen efter at have pyntet med chokoladeganachen, så sætter toppen sig. Brug her en skarp kniv, evt dyppet i varmt vand, så du nemt kan skære fine stykker.

Vil du læse mere om og blive informeret om nye kampagner og tilbud, kan du følge Lidl’s Facebook lige her.

Cheesecake med kaffe, chokolade og saltkaramel img_2902Cheesecake med kaffe, chokolade og saltkaramel

Kaffe cheesecake med chokolade og saltkaramel (til 8 personer)

 • Bund: 125 g bastogne kiks
 • 1 stor tsk friskkværnede Deluxe kaffebønner (fx dem fra Uganda)
 • 70 g blødt smør
 • Fyld: 300 g flødeost (stuetempereret, ikke direkte fra køl)
 • 50 g flormelis
 • 1 stor tsk friskkværnede Deluxe kaffebønner (fx dem fra Uganda) + 2 spsk kogende vand
 • 2,5 dl piskefløde
 • Top: 140 g Deluxe chokoladekugler med saltkaramel
 • 1 stor tsk smør
 • evt. ekstra havsalt og chokoladekugler til pynt

 

Så nemt er det: Start med at lave bunden ved at blende kiks til krummer i en minihakker/foodprocessor og blend herefter kværnede kaffebønner og det bløde smør i, til det danner en sammenhængende klump. Kom bagepapir på bunden (ikke siderne) af en 16-18 cm springform som denne (se tip længere oppe, hvis du vil bruge en større form). Pres og fordel kiksemassen ud på bunden plus en smule op ad siden for at danne en lille kant. Sæt bunden på køl, imens du laver fyld.

Rør de 2 spsk kogende vand sammen med de kværnede kaffebønner og rør det sammen med flødeost og flormelis. Pisk fløden til stift skum i en anden skål og vend det i flødeostemassen. Fordel fyldet ovenpå kiksebunden, gør overfladen glat og sæt kagen på køl i minimum 5 timer – meget gerne natten over.

Smelt chokoladekugler og smør over vandbad og rør evt et ekstra drys salt i, hvis du synes. Lad det afkøle lidt, til konsistensen bliver tykkere og fordel det så ovenpå cheesecaken. Pynt og server.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

✮ Glimt af marts ✮