Annonce

Lakseroulade med spinat

Lakseroulade med spinat

Nu er der ikke længe til påske, og jeg glæder mig helt enormt meget. Jeg skal ned og stå på ski, men hvis jeg havde været hjemme, så havde den stået på masser af påskefrokoster og familie-tid. Alligevel deler jeg dog lige denne lækre lakseroulade med spinat og flødeost med jer, fordi det er et absolut must på påskefrokostbordet.

Ligesom en varmrøget laksesalat ryger denne lakseroulade også på påskebordet os os. Derudover er der altid lækkert brød a la grydebrød, der er forskellige pålægssalater, æg og rejer, rugbrød, lidt friske salater og ellers hvad vi ellers har lyst til. Det er ikke fordi, at min familie går meget op i påske, men der er alligevel nogle ting, vi ikke skal undvære. Kender du det?

Lakseroulade med spinat

Lakseroulade med spinat

Det er i hvert fald én af mine favoritter på påskebordet, men jeg har aldrig selv lavet det før nu. Rouladen består af en spinatbund, der bages i ovnen. Ovenpå har jeg smurt med en cremet flødeost rørt op med en smule skyr for at lette den lidt. Derudover har jeg brugt den lækreste røgede laks og drysset med frisk dild, inden den blev rullet sammen. Og så lige toppet med lidt kaviar / vildlaks rogn på toppen for prikken over i’et – den er op til dig. Smækfuld af smag!

Lakseroulade med spinat kan sagtens laves en dag eller to i forvejen, så du nemt kan hive den ud af køleskabet til en påskefrokost. Og jeg vil skynde mig at sige, at det er meget nemmere, end det måske lyder. Laver du andre retter til påskebordet, kan du nemt have lakseroulade nok til 6-8 personer, hvis du beregner 2-3 skiver til hver. Den kan dog også spises med en grøn salat eller i tynde skiver mellem 2 stykker rugbrød.

Lakseroulade med spinat
Lakseroulade med spinat 1

Lakseroulade med spinat

En lækker lakseroulade som du kender den med røget laks, flødeost, dild og spinatbund.
5 fra 2 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse15 minutter

Ingredienser

Bund

  • 450 g spinat (frossen men optøet)
  • 2 æg (delt i hvider og blommer)
  • ½ dl mælk

Fyld

  • 100 g flødeost
  • 2 spsk skyr (kan undlades)
  • 200 g røget laks
  • 1 øko citron (skal)
  • ½ bundt frisk dild
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Pres al væsken ud af spinaten i en sigte.
  • Rør det sammen med mælk, æggeblommer og et drys salt.
  • Pisk æggehviderne stive i en anden skål og rør 1/3 af hviderne i spinatmassen. Vend derefter det sidste mere forsigtigt i.
  • Spred spinatmassen tyndt ud på en bageplade med bagepapir – sørg for, at der ingen huller er.
  • Bag bunden ved 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.
  • Vend spinatbunden ud på en anden bageplade med bunden opad og lad det stå i 5 minutter, inden du forsigtigt hiver bagepapiret af.
  • Lad bunden køle helt af.
  • Rør imens flødeost, skyr, fintrevet citronskal og godt med friskkværnet peber sammen.
  • Smør det ud på den kolde spinatbund, helt ud til kanterne.
  • Fordel lakseskiverne over, drys med dild og rul rouladen stramt sammen.
  • Pak den ind i film eller bagepapir og kom den på køl i minimum 1 time – gerne natten over
  • Inden serveringen kan du skære rouladen i 2 cm tykke skiver og servere.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments