Madplan: varmende vintermad til kolde aftener

Marokkansk gryderet med aubergine, kartofler og kikærter

Marokkansk gryderetJeg er fan af marokkansk mad. Jeg er fan af aubergine. Jeg er fan af kikærter. Jeg er fan af denne marokkanske gryderet. I sidste uge fik jeg en veninde på besøg, og da jeg spurgte hende, hvad vi skulle lave til aftensmad, sagde hun: “Noget man kan varme sig på. Noget med masser af smag”, og vi endte derfor med denne varmende, ryd-køleskabet gryde, der kom til at smage ret godt – hvis vi altså selv skal sige det 😉 Derfor bliver jeg nødt til at dele den med jer i dag.

Gryderetten er egentlig forholdvis nem at lave, og du vil sagtens kunne bruge de grøntsager, du har i køleskabet. Jeg er dog vild med kombinationen af aubergine og kikærter og har derudover tilføjet blandt andet kartofler, tomat og masser af smag fra blandt andet spidskommen, chili og røget paprika. Jeg kan anbefale at spise gryderetten med ris eller brød til og lav endelig en stor portion. Den smager nemlig næsten bedre dagen efter.

Læs også: Marokkansk kikærtesalat med aubergine, tahindressing og pekannødder / Marokkansk krydrede oksespyd /
Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner

Marokkansk gryderet Marokkansk gryderet

Marokkansk gryderet med aubergine, kartofler og kikærter (til 4-5 personer)

  • 1 stort løg
  • 1 spsk olivenolie
  • 4 mellemstore kartofler
  • 1 lille spsk stødt spidskommen
  • 1 spsk røget paprika
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 lille dåse tomatpure
  • 1 stor aubergine eller 2 små
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 dl kogende vand rørt med 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 dåse kikærter, drænet
  • salt

 

Så nemt er det: Start med at skrælle og hakke løg. Steg dem i en stor gryde med olivenolie ved mellem-høj varme et par minutter. Tilsæt spidskommen, røget paprika, chili og tomatpure. Skræl kartofler, skær dem i tern og kom dem i gryden sammen med dåsetomater og bouillonvand. Skær aubergine og peberfrugt i mundrette tern og kom også dem i gryden.

Lad det hele simre under låg i en halv times tid, til kartoflerne er møre. Smag til med salt. Server gerne med grove ris, perlebyg eller brød. Gryderetten kan også sagtens spises alene, fx med en klat yoghurt på toppen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: varmende vintermad til kolde aftener