Bagt aubergine salat med granatæble, ristede kikærter og tahindressing

Havregrød med karamelliserede kokos-bananer, tahin og ristede hasselnødder

Havregrød med karamelliserede bananerEr du et rutinemenneske, der altid spiser det samme til morgenmad, eller spiser du mere det samme i perioder? Jeg er helt klart i den sidste kategori, men perioderne kan også sagtens blive rigtig lange. Jeg har haft en lang periode med A38 og hjemmelavet banan granola i gymnasiet, da jeg stadig boede hjemme, og nu hvor jeg er flyttet hjemmefra, går jeg all in på havregrød.

Havregrød er bare godt, og det kan virkelig varieres på så mange måder. Men det er altid godt med inspiration, ik? Derfor deler jeg i dag min nyeste favorit på havregrødsfronten. En luftig havregrød med chiafrø toppet med karamelliserede, stegte bananer med kokos, drysset med lys og sesam-lækker tahin og ristede hasselnødder. Bananerne er faktisk ‘snyde’- karamelliserede, da jeg har gjort det uden sukker – du kan selvfølgelig tilføje en tsk sukker på panden sammen med smørret, men jeg synes, at bananen er sød nok i sig selv. Det er altså virkelig en god kombi og hermed givet videre, hvis der skulle sidde andre havregrødsfans derude 😉
Hvad kommer du på din havregrød? 

Læs også: Bagt grød med banan og nødder / Lakridsgrød med tørrede tranebær / Grød med æble, karamel og mandler

Havregrød med karamelliserede bananer

Havregrød med karamelliserede kokos-bananer, tahin og hasselnødder (til 1 person)

 • Grød: 1 dl grovvalsede havregryn
 • 1 stor tsk chiafrø
 • 1 mediumstørrelse gulerod, groftrevet
 • 0,75 dl mælk
 • 2 dl vand
 • salt
 • Topping: 1 lille banan
 • 1 lille tsk smør
 • 1 spsk kokosmel
 • 1 stor tsk tahin (gerne lys version)
 • 1 spsk ristede hasselnødder, grofthakkede

 

Så nemt er det: Start med at smelte smørret på en middelvarm pande. Skær bananen i skrå skiver og steg dem cirka 2-3 minutter på hver side, til de er brune, bløde og nærmest karamelliserede. Efter at have vendt dem første gang, skal du drysse med kokosmel ovenpå skiverne. Vend dem en gang til for at riste kokosmelet.

Lav imens havregrød ved at komme havregryn, chiafrø, groftrevet gulerod, mælk, vand og et drys salt i en lille gryde. Kog det op, til grøden bliver tyk og cremet. Anret i en skål og top med de karamelliserede kokos-bananskiver, dryp med tahin på toppen og drys med hasselnødderne ovenpå.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

4 kommentarer

 • Det ser virkelig lækkert ud! Jeg spiser ALTID det samme (medmindre jeg er ude og spise brunch). Græsk yoghurt, banan og mandler. Har altid haft maveproblemer, men siden jeg begyndte at spise den morgenmad for et halvt år siden, har der ikke været nogen problemer. 🙂 Så er der jo ingen grund til at udfordre skæbnen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Øv øv øv! Men dejligt at sådan et måltid kan fikse dine maveproblemer!
   Det må du hellere blive ved med så.
   Man kunne måske lave karamelliserede bananer og komme dem ovenpå den græske yoghurt? 😉
   Og tak for beskeden Sanne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er den slags ‘retter’ der får mig til misunde folk, som kan lide havregrød (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Neeeej, kan du ikke lide havregrød?
   Havregrød er jo så godt! 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt aubergine salat med granatæble, ristede kikærter og tahindressing