Madplan: Vegetarisk - mættende, proteinrig og grøn mad

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekernerEr I klar på endnu en omgang madpakke-inspiration? Det her er muligvis de bedste grove pølsehorn, jeg har bagt (og smagt), og så er de heldigvis lavet med gode sager og er perfekte til madpakken eller en hurtig frokost/snack på farten. Jeg har altid været ret stor fan af pølsehorn, og den anden dag fik jeg den største lyst til at bage en omgang selv. Det har bestemt ikke været dårligt at kunne hive sådan et par stykker op af fryseren, og jeg har desværre lige spist de sidste 2. Med ketchup selvfølgelig 😉

I pølsehornsdejen har jeg tilføjet fuldkornsmel, en smule havregryn, groftrevne gulerødder og solsikkekerner, der tilsammen giver dem en lidt gulerodsbrud-agtig fornemmelse. Jeg har købt nogle ordentlige pølser med 80 % kød (gør dig selv den samme tjeneste) og smurt dem indeni med ketchup. For pølsehorn er bare ikke det samme uden ketchup. Am I right? Jeg bliver nødt til at lave en ny omgang grove pølsehorn meget snart igen! De vil nemlig være perfekte til studiestart.

Mere madpakke-inspiration: Middelhavsboller med oliven og soltørrede tomater / Ovnbagte samosa med søde kartofler / Spinatboller med mandler / Pesto snurrer

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner

Tip: Vil du have mere luftige pølsehorn, kan du skifte fuldkornsmel ud med almindeligt hvedemel eller hvid hvede.

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner (ca 16 stk)

  • 1 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt + 1 tsk sukker
  • 1/4 dl olivenolie
  • 1 dl skyr eller neutral yoghurt
  • 1 æg
  • 2 mellemstore gulerødder, groftrevet
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 150 g fuldkornsmel
  • ca 300 g hvedemel
  • 8 gode pølser
  • evt ketchup

 

Så nemt er det: Start med at opløse gær i det lunkne vand. Tilsæt salt, sukker, olie og skyr, rør rundt og tilsæt så æg, groftrevne gulerødder, solsikkekerner og havregryn. Rør først fuldkornsmel i og ælt derefter hvedemel i lidt ad gangen. Ælt det hele i 5 minutters tid, gerne i en røremaskine, til dejen bliver elastisk og har optaget al melet. Dæk skålen med låg eller viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time.

Del dejen i 2 lige store stykker. Rul stykkerne ud, en ad gangen, til en cirkel på et meldrysset bord. Skær hver cirkel i 8 trekanter/lagkagestykker, smør evt med et tyndt lag ketchup, læg en 1/2 pølse på det brede stykke af en trekant og rul sammen mod midten. Fortsæt med alle 16 pølsehorn. Lad dem efterhæve i 30 minutter, pensl med æg/mælk og drys med sesamfrø eller lignende. Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

14 kommentarer

  • De ser virkelig lækre ud! De må afprøves en dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Tak Janni!
      Jeg håber, at du kan lide dem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Jeg er igang med at lave dem nu. Jeg synes dog dejen klistre meget, men kom også til at putte lidt for meget yoghurt i, men synes stadigvæk at den skulle mættes utrolig meget med mel, fordi det klistrede til bordet når jeg prøvede at rulle dem sammen😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Kirstine.
      Det er vigtigt, at du holder dig til en rigtige mængde væske, og at du drysser bordet med mel, som der står i opskriften.
      Dejen skal være fugtig men selvfølgelig ikke våd.
      Blev de fine alligevel, selvom du tilsatte for meget youghurt? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Anna,

    Jeg fik en masse inspiration fra din opskrift til at lave mine egen pølsehorn.

    Tak for inspirationen 🙂

    // Kærligst Anne
    http://www.annesondergaard.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Det er bare så dejligt at høre Anne!
      Selv tak 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette

    Hej Anne
    Vi har nu flere gange lavet dine pølsehorn og de er bare de bedste😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Ej hvor dejligt Annette!
      De er virkelig også bare gode – tak for at minde mig om snart at lave dem igen 😛

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    De er virkelige gode😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophia

    Hej Anna
    Jeg glæder mig til at lave disse pølsehorn 👍🏻
    Jeg har besluttet at anskaffe en røremaskine 😉 Du linker til Electrulux køkkenmaskine – vil du anbefale denne?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hej Sophia.
      Hvor er det dejligt at høre! Og det synes jeg bestemt, at du skal – en røremaskine er helt uundværlig.
      Jeg vil helt sikkert anbefale den ja, hvis du skal have god kvalitet for mindre penge. Hvis du er villig til at betale lidt mere, har jeg også altid være glad for mine forældres KitchenAid: https://www.kitchentime.dk/da/p/artisan-mini-kokkenmaskine-33-liter-mat-sort da jeg boede hjemme 🙂
      Håber du finder på noget godt og kan lide pølsehornene!
      Kh Anna

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Thomsen

    Wow, det er de bedste og nemmeste pølsehorn jeg nogensinde har lavet! Opskriften er helt klart gemt og skal snart bages igen 🙂 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Anna Bartels

      Hvor er det skønt at høre Katrine! Tak fordi du skrev en kommentar ♡

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: Vegetarisk - mættende, proteinrig og grøn mad