Madplan: Vegetarisk - mættende, proteinrig og grøn mad

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekernerEr I klar på endnu en omgang madpakke-inspiration? Det her er muligvis de bedste pølsehorn, jeg har bagt (og smagt), og så er de heldigvis lavet med gode sager og er perfekte til madpakken eller en hurtig frokost/snack på farten. Jeg har altid været ret stor fan af pølsehorn, og den anden dag fik jeg den største lyst til at bage en omgang selv. Det har bestemt ikke været dårligt at kunne hive sådan et par stykker op af fryseren, og jeg har desværre lige spist de sidste 2. Med ketchup selvfølgelig 😉

I pølsehornsdejen har jeg tilføjet fuldkornsmel, en smule havregryn, groftrevne gulerødder og solsikkekerner, der tilsammen giver dem en lidt gulerodsbrud-agtig fornemmelse. Jeg har købt nogle ordentlige pølser med 80 % kød (gør dig selv den samme tjeneste) og smurt dem indeni med ketchup. For pølsehorn er bare ikke det samme uden ketchup. Am I right? Jeg bliver nødt til at lave en ny omgang meget snart igen! De vil nemlig være perfekte til studiestart.

Mere madpakke-inspiration: Middelhavsboller med oliven og soltørrede tomater / Ovnbagte samosa med søde kartofler / Spinatboller med mandler / Pesto snurrer

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner

Grove pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner (ca 16 stk)

  • 1 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk salt + 1 tsk sukker
  • 1/4 dl olivenolie
  • 1 dl skyr eller neutral yoghurt
  • 1 æg
  • 2 mellemstore gulerødder, groftrevet
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl havregryn
  • 150 g fuldkornsmel
  • ca 300 g hvedemel
  • 8 gode pølser
  • evt ketchup

 

Så nemt er det: Start med at opløse gær i det lunkne vand. Tilsæt salt, sukker, olie og skyr, rør rundt og tilsæt så æg, groftrevne gulerødder, solsikkekerner og havregryn. Rør først fuldkornsmel i og ælt derefter hvedemel i lidt ad gangen. Ælt det hele i 5 minutters tid, til dejen bliver elastisk og har optaget al melet. Dæk skålen med låg eller viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time.

Del dejen i 2 lige store stykker. Rul stykkerne ud, en ad gangen, til en cirkel på et meldrysset bord. Skær hver cirkel i 8 trekanter/lagkagestykker, smør evt med et tyndt lag ketchup, læg en 1/2 pølse på det brede stykke af en trekant og rul sammen mod midten. Fortsæt med alle 16 pølsehorn. Lad dem efterhæve i 30 minutter, pensl med æg/mælk og drys med sesamfrø eller lignende. Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: Vegetarisk - mættende, proteinrig og grøn mad