Panforte / Italiensk konfektkage med ristede nødder og tørrede frugter

Vegetarbøffer med rødbede og feta

Vegetarbøffer med rødbede og fetaEfter jeg flyttede hjemmefra og ind i min egen lejlighed for nogle måneder siden, er jeg begyndt at tænke meget mere (hvis det kunne lade sig gøre) over råvarerne, jeg bruger i mit køkken. Selvom det selvfølgelig skal være lækkert, må også gerne være i sæson, på tilbud eller i den billigere ende, så det kan passe til mit budget. Og her faldt jeg, for ikke så lang tid siden, over en stor pose rødbeder nede i Netto, som jeg bare måtte købe. Det resulterede i, at jeg havde hele skuffen fyldt med rødbeder og måtte spise disse rødbedebøffer med ovnbagte rødbeder som tilbehør til aftensmad en dag. Jeg klager ikke, men jeg tror til gengæld heller aldrig, at jeg har spist så meget rødbede til et måltid 😛

Ideen til disse bøffer opstod derfor fordi, at jeg havde seriøst mange rødbeder, der skulle bruges. Jeg er selv vild med både rødbeder, grønsagsbøffer og (vegetariske) deller, så den ide kunne jeg ikke komme uden om. Bøfferne er ret nemme at lave og består hovedsageligt af rødbeder, feta, æg og oregano, og så er de sprøde udenpå og saftige indeni. Jeg er ret vild med kombinationen af den lidt jordede rødbede sammen med den salte feta, og disse bøffer vil sagtens kunne erstatte en hakkebøf eller bare spises alene med tilbehør til. Og jeg skulle også hilse at sige, at det er super gode kolde dagene efter til frokost eller madpakken.

Læs også: Sprød rødbederåkost / Bagte rødbeder med feta / Sprøde kyllingefrikadeller med rødbede / Rødbedeboller

Vegetarbøffer med rødbede og feta

Vegetarbøffer med rødbede og feta (cirka 6 bøffer)

  • 2 store rødbeder (cirka 400 g)
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 3/4 dl mel
  • 1 spsk tørret organo (eller lignende krydderi)
  • 100 g feta
  • salt + peber
  • olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at skrælle rødbeder og løg og rive dem begge groft. Pres den værste væske væk med hænderne, kom de revne sager op i en skål og vend med æg. Vend derefter mel, oregano og et godt drys salt og peber i. Skær feta i små tern og vend dem lidt forsigtigt i farsen.

Form massen med en ske og steg på en middel-høj varm pande i 1-2 spsk olie (evt af 2 omgange, hvis de ikke alle kan være på panden). Tryk lidt på toppen af bøfferne, så massen trykkes sammen og steg i cirka 5 minutter på hver side, til de er gyldne udenpå og har sat sig i midten.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Panforte / Italiensk konfektkage med ristede nødder og tørrede frugter