Sød kartoffel lasagne med svampe, hytteost og cheddar

Grove boller med oliven, oregano og soltørrede tomater

Grove boller med oliven og soltørrede tomaterOliven er modtaget som gave / Sponsoreret

Er I klar på en rigtig madpakkeopskrift? Jeg skal selv snart til at begynde på studie, og jeg ved, at I er flere derude, der skal det samme og/eller ønsker inspiration til madpakke og frokost til jer selv eller andre i familien. Jeg fik nemlig for et stykke tid siden tilsendt en ordentlig portion af forskellige oliven fra Gaea, en græsk producent som også kan købes i Danmark, som blandt andet producerer økologiske oliven, der pakkes i poser uden væske og konservering for at forbedre smagen.

Jeg er vild med oliven, men jeg ville gerne prøve at lave noget andet end (den lækre) men mere åbenlyse tapenade og kom derfor på ideen om at vende dem i nogle grove og super nemme, æltefri og koldhævede boller sammen med oregano og soltørrede tomater. Kombinationen af en god bolledej sammen med lækre, salte kalamata oliven, krydret oregano og smagsfyldte soltørrede tomater giver alt i alt et lidt middelhavs inspireret twist, der er perfekt som sandwichboller til madpakken og til fryseren, som en nem løsning på en travl dag. De kan nemlig sagtens spises uden pålæg men er også lækre med fx ost og sprød salat i.

Læs også: Græsk inspireret kartoffelsalat med oliven og feta / Blomkålspizza med serrano, pesto og oliven / Grove pestosnegle med ost og soltørrede tomater

Grove boller med oliven og soltørrede tomater Grove boller med oliven og soltørrede tomater

Grove boller med oliven, oregano og soltørrede tomater (ca 10 stk)

  • 450 ml koldt vand
  • 10 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1 dl havregryn
  • 1 stor spsk tørret oregano
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 75 g oliven (jeg brugte Gaea’s hele, stenfrie kalamata oliven)
  • 8 soltørrede tomater

 

Så nemt er det: Start med at opløse gær i det kolde vand i en skål. Tilsæt sukker, havregryn, fuldkornsmel, oregano og salt og rør derefter hvedemel i, til alt melet er rørt ind i dejen. Skær soltørrede tomater i mindre tern, halver oliven og rør begge dele i dejen. Dæk skålen med et tætsluttende låg/film og sæt skålen på køl natten over.

Tag skålen ud næste dag og brug en ske til at klatte boller op på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Tænd ovnen på 250 grader over-undervarme, og sæt bollerne ind, når ovnen er varm. Skru med det samme ned på 220 grader og bag bollerne i cirka 20 minutter, til de er sprøde udenpå og lyder hule, når du banker på bunden.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sød kartoffel lasagne med svampe, hytteost og cheddar