✮ Glimt af november '16 ✮

Kardemommesnurrer

KardemommesnurrerMmh hvor ville jeg ønske, at jeg dels havde flere af disse kardemommesnurrer tilbage. Dels, at jeg kunne dele duften af dem, der breder sig i huset, med jer! Jeg vil i hvert fald være den første til at takke ja tak, når man opfinder sådan en funktion. Inspirationen til disse snurrer kommer faktisk fra mit nye arbejde, hvor jeg hver gang langer mange af disse over disken til søde kunder, der kommer forbi. Da jeg i forrige weekend fik hele familien på besøg til housewarming, så hoppede jeg i køkkenet og forsøgte at gøre kunsten efter. Måske du så den søde opstilling på Instagram?

Hvis du ikke har krydset veje med snurrer endnu, så er det en stor fejl. Disse kardemommesnurrer er både meget fine at se på, og så smager de lidt som opgraderede kanelsnegle, fordi remoncen bliver snurret og fordelt mere i sneglen. De ses ofte som kanelsnurrer, men jeg har her kastet mig ud i en version med knust kardemomme, der giver den skønneste krydrede smag og en smule knas. Snurrer-metoden virker måske først svær, men så snart du har styr på den, så kører det derudad!

Jeg vil anbefale dig at læse metoden igennem til kardemommesnurrer først. Jeg har også linket til en lille video, der kan hjælpe lidt. De er et dejligt lille weekend projekt og kan virkelig anbefales til julehyggen 😉

Læs også: Kanelsnurrer med marcipan / Æblesnurrer med mørk chokolade og mandler / Pesto snurrer

Kardemommesnurrer Kardemommesnurrer KardemommesnurrerKardemommesnurrer Kardemommesnurrer

Kardemommesnurrer (ca 16 stk)

 • Dej: 35 g gær
 • 3,5 dl mælk
 • 100 g smør
 • 1 stort æg
 • 50 g sukker
 • 700-750 g hvedemel
 • 1/2 tsk salt
 • 1,5 tsk stødt kardemomme
 • Fyld: 100 g blødt smør
 • 100 g sukker
 • 1 spsk stødt kanel
 • 12 g knuste kardemommekapsler (du kan knuse dem dem groft i en morter eller kværner, købe dem knuste eller bruge stødt hvis de 2 første forslag er umulige)
 • 1 pisket æg, rørsukker og knust kardemomme til toppen

 

Så nemt er det: Start med at komme mælk og smør i en gryde og varm det op ved middelvarme, til smørret er smeltet. Lad det afkøle til lillefingervarme og oplæs gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og rør godt sammen. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen (start med 700 g). Ælt i 5-10 minutter til du har en glat dej, der slipper skålen. Dæk skålen med film, viskestykke eller et låg og lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 time. Pisk imens blødt smør, sukker og kanel til luftig remonce.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca 35 x 55 cm. Fordel remoncen udover og drys med knust kardemomme. Fold en tredjedel af dejen (på den lange led) ind over midten og fold den anden tredjedel indover den første, så der er 3 lag. Rul dejen ud igen til ca 35 x 55 cm og skær den, på den korte led, i 2-3 cm strimler. Skær hver strimmel igennem, men undlad den øverste cm, så de ligner bukseben og stadig lige hænger sammen i toppen.

Sno de 2 strimler om hinanden, put den ene ene mellem pege- og tommelfinger og snur strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Slut til sidst med at komme enden ned i midten, mellem dine 2 fingre, så du laver en knude (se evt video her til hjælp. Jeg gør det på næsten samme måde borset fra snoningen til sidst).

Fortsæt med alle strimlerne, sæt dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt i 45 minutter. Pensl med æg, drys med rørsukker og en smule stødt kardemomme og bag snurrerne ved 180 grader varmluft i cirka 13-15 minutter.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

2 kommentarer

 • Lucca

  Hej!
  De ser mega lækre ud, men er det muligt at stille dem i køleskabet natten ovr før man bager dem, eller evt. bare dejen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Lucca.
   Tak! Ja, jeg har godt nok ikke prøvet det, men du vil formentlig godt kunne koldhæve dejen og så smøre den med remonce og snurre dagen efter. Du skal dog kun bruge cirka 12 g gær, hvis du koldhæver dejen 🙂
   Skriv meget gerne hvordan det går!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

✮ Glimt af november '16 ✮