Hjemmelavede luksus romkugler

Varmende indisk gryde

img_1607Udgivet i samarbejde med Den magiske Gris // Sponsoreret

I mandags havde jeg inviteret min familie forbi til den første fællesmiddag i mit nye hjem. Du så måske billedet på Instagram, men jeg havde dækket op med et tæppe på gulvet, sådan lidt indendørs picnic-agtigt, da jeg stadig ikke har fået sat et spisebord og stole op endnu. Det var simpelthen så hyggeligt at sidde der i mørket med hver vores skål varmende indisk gryde og snakke om løst og fast. Især nu hvor det er blevet så koldt udenfor, så det er rart med en skålfuld varm mad.

Udover at det var virkelig hyggeligt, så var det faktisk også i anledningen af, at Den magiske Gris havde spurgt mig, om jeg ville teste deres nye opskrifts app. Appen giver inspiration til opskrifter med grisekød og stiller dig spørgsmålet: “Hvad skal du spise i aften?“, hvorefter du vælger mellem ‘slapper bare af‘, ‘hverdagstrylleri‘ eller ‘fest og flammer‘, hvor erfaren du er i et køkken (rookie, rutineret eller champ) og til sidst, hvor lang tid du har til at lave maden. Jeg synes, at det er enormt smart, og så er opskrifterne nemme at gå til og meget alsidige. Jeg overvejede fx også chilimarinerede satay eller thaisandwich.

Hvis du vil have mere inspiration til aftensmaden og har lyst til at prøve kræfter med Den magiske Gris, så kan du nemt downloade appen i appstore HER eller googleplay HER.

img_1618img_1619
Jeg endte dog med at vælge en indisk gryde, der er perfekt til disse kolde dage. Den er lavet med svinemørbrad og krydret med karry, fyldt med kikærter, linser, tomater og kokosmælk. Jeg kan aldrig rigtig styre mig og må næsten altid give andre opskrifter mit eget præg, så jeg har byttet forårsløg ud med løg, tilføjet ingefær og citronsaft og serveret perlebyg til i stedet for ris, hvilket jeg klart kan anbefale, da de giver lidt mere bid og flere fibre. Retten var en stor succes hos alle – den var nemlig virkelig smagsfuld uden at være for stærk. Den oprindelige opskrift kan du finde lige her, men nedenunder har jeg skrevet den, som jeg lavede den.

OBS: Saucen er en smule mere flydende i virkeligheden end på billedet, hvilket I kan se på Instagram, pga. at jeg tog billeder dagen efter, hvor den var kold og dermed mere tyk. Resterne smagte forresten også godt dagen efter, måske nærmest endnu bedre 😉

img_1611

Indisk gryde (til 4-5 personer)

 • 1 svinemørbrad, af ca 600 g
 • 1 løg
 • 4 cm frisk ingefær
 • 2 store spsk karry, gerne madras karry
 • 1 dåse flåede tomater, 400 g
 • 1 dåse kokosmælk, 400 ml
 • 1 dl vand
 • 1 dl røde linser
 • 1 squash
 • 1 chili
 • 1 dåse kiksærter, drænet vægt 240 g
 • salt, peber, olivenolie og citron
 • servering: perlebyg, ris eller naanbrød ELLER måske kartoffelmos

 

Så nemt er det: Start med at afpudse din svinemørbrad med en skarp kniv, så sener og det værste fedt skæres væk. Skær derefter kødet i mundrette tern. Varm en stor gryde op til høj varme, tilsæt 1 spsk olivenolie og brun halvdelen af kødet et minut eller to, så det får farve på alle sider. Tag kødet af og gør det samme med den anden halvdel af kødet. Tag også det kød op af gryden.

Skræl løg og ingefær, hak begge dele fint og kom det op i den tomme gryde sammen med karry. Rist det af ved middel-høj varme i et par minutter, kom kødet tilbage i gryden og tilsæt så dåsetomater, kokosmælk og vand. Kom låg på og lad det simre i 10 minutter. Tilsæt linser og lad det simre videre i 15 minutter.

Skær chili i fine skiver og squash i tern og kom det i gryden sammen med kikærter (drænet). Smag til med salt, peber og lidt citronsaft, og lad det hele simre færdigt i 5-10 minutter. Server gerne med perlebyg (alternativt ris) eller naanbrød.

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

8 kommentarer

 • Mmmm. Det ser lækkert ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Tusind tak Janni!
   Det er den også, sådan en rigtig comfort-food ret – perfekt til denne årstid 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder og ser jo helt fantastisk ud! Smart med sådan en app.
  Tillykke med dit nye hjem. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hvor er du sød! Mange tak Anna-Kathrine 🙂
   Ja, jeg synes også, at den er ret smart – og sådan en indisk gryde smager jo også bare SÅ godt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ser mega lækkert ud, den opskrift skal da prøves ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hvor dejligt at høre!
   Jeg håber, at du også kan lide den 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Jeg er lavet denne opskrift utallige gange efterhånden, og alle jer serverer den for ELSKER den!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hvor er det bare dejligt at høre Tina!
   Jeg må vist også snart lave den igen 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede luksus romkugler