Varmende indisk gryde

Hjemmelavet cashewsmør med vanilje og havsalt

img_0591Cashewsmør med vanilje og havsalt. Jeg har det sidste år eller to fået mig en ret så stor kærlighed, ja nærmest afhængighed, til nøddesmør. Peanutbutter har jeg fx altid i mit køleskab og spiser det både på grød, friske æbleskiver, i bagværk eller lignende. Dfter at jeg selv lavede mandelsmør, så har jeg dog fået øjnene op for, at der er uendelig muligheder indenfor nøddesmør. Og så er det bare simpelthen så nemt at lave!

Denne gang har jeg kastet mig ud i hjemmelavet cashewnøddesmør krydret med sød vanilje og havsalt. Simpelthen så lækkert! Cashewnødder er selvfølgelig ikke billige, men man kan være heldig at finde en stor pose til en tilbudspris. Og så er det ikke dårligt med sådan et glas hjemmelavet cashewsmør i køleskabet. Smurt på friskbagte boller eller knækbrød med skiver af frisk æble på toppen, på grød, bananpandekager eller selvfølgelig bare med en ske, sådan nærmest dessertagtigt – øv hvor ville jeg ønske, at der stod et glas i køleskabet lige nu og ventede på mig… 😉

Tip: hvis du synes, at det er for dyrt, kan du erstatte 1/3 cashewnødder med mandler

Læs også: Hjemmelavet mandelsmør / Biscotti med cashewnødder og vanilje / Thaikylling med mango og cashewnødder

img_0580 img_0584

Cashewsmør med vanilje og havsalt (et lille glas)

 • 200 g cashewnødder 
 • 1 tsk havsalt
 • 1/2 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang


Så nemt er det:
Start med at riste cashewnødderne i ovnen ved 150 grader i cirka 10 minutter og lad dem afkøle en smule. Blend dem i en foodprocessor eller stor minihakker, til det bliver til nøddesmør. Det tager cirka 10-15 minutter, afhængig af din foodprocessor.

Først vil det blive til nøddemel, derefter en tør og tyk masse og til sidst en flydende nøddesmør: Det kan være nødvendigt at skrabe lidt ned af siderne undervejs. Blend til sidst salt og vanilje i og opbevar på køl i et lille, skoldet glas med tæt låg.

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

4 kommentarer

 • Meget lækkert og bestemt noget jeg vil gøre efter:-)
  Rigtig god uge ønskes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Tusind tak Maria! God uge til dig også 🙂
   Jeg håber, at du kan lide cashewsmørret!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er tosset med nøddesmør! Nok faktisk lidt afhængig også.. Jeg kan ikke undvære min peanutbutter på havregrøden om morgen. Og alligevel har jeg endnu til gode at forsøge med at lave nøddesmør selv. Det er på min to-do-liste! Lækkert ser det jo ud 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Haha, jeg har det på præcis samme måde Pernille! Dejligt at høre at jeg ikke er den eneste, der ikke synes, at havregrød (eller morgenen) er det samme uden peanutbutter 😛
   Jeg håber, at du også kan lide cashewsmør, hvis du kaster dig ud i det. Jeg kan i hvert fald anbefale at lave sit eget nøddesmør – så nemt! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varmende indisk gryde