Cremet gulerodssuppe med ingefær

Groft bananbrød med chokolade og peanutbutter-swirl

Bananbrød med chokolade og peanutbutterEt bananbrød man kan spise morgen, middag, aften og til dessert, siger du? Ja du læste helt rigtigt. Jeg havde for et par weekender siden købt en stor pose bananer, som jeg ikke fik brugt, og de lå derfor, ret modne, i vindueskarmen og nærmest råbte: ‘bananbrød, bananbrød’ til mig. Jeg er ret vild med at have modne bananer liggende, for de er perfekte til bananpandekager eller vafler, bananis, bagt grød, banangranola, banankage eller bananbrød som dette (klik på de forskellige forslag for at komme til opskrift).

Udgangspunktet for denne version er en opskrift på bananbrød med chokolade og mandler, som du kan finde lige her. Jeg er dog KÆMPE fan af peanutbutter, så jeg tænkte at kombinere modne bananer, chokolade og det lækre nøddesmør i et groft brød. Slet ikke en dårlig ide! Brødet er lavet på fuldkornsmel, der mætter mere og giver brødet en næsten nøddeagtig smag og tekstur. Det er udover bananerne kun sødet med en smule honning, og det kan sagtens, hvis du spørger mig, spises til morgenmad, eftermiddagssnack eller som sundere kage til en kop kaffe eller the. For ekstra luksus kan du også skære dig en tyk skive og smøre med tandsmør eller ekstra peanutbutter 😛

Læs også: Sundere banankage (en af bloggens mest populære opskrifter) / Koldhævede choko-bananboller / Hjemmelavede bananchips

Bananbrød med chokolade og peanutbutter Bananbrød med chokolade og peanutbutter

Groft bananbrød med chokolade og peanutbutter-swirl

  • 3 modne bananer
  • 1 spsk blødt smør
  • 2 æg
  • 2 spsk honning
  • 1 knps salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 stor tsk stødt kanel
  • 170 g fuldkornshvedemel
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 stor spsk peanutbutter, gerne crunchy (min favorit er denne)

 

Så nemt er det: Start med at mose bananer sammen med det bløde smør i en skål, tilsæt æg og honning og pisk det godt sammen. Kom fuldkornshvedemel, bagepulver, kanel og salt i skålen og pisk det i.Hak chokolade groft og vend det i dejen. Beklæd en lille rugbrødsform (ca. 28 cm) med bagepapir og kom dejen i formen.

Tag peanutbutter frem – hvis det ikke er flydende, kan du varme det en smule i mikroovnen eller i en lille ovnfast skål (eller hjemmelavet skål af sølvpapir, som jeg måtte ty til) i ovnen. Kom klatter af flydende peanutbutter på toppen af dejen og træk det en smule rundt med en stegenål eller lille kniv, så du opnår swirl på toppen. Bag bananbrødet ved 175 grader varmluft i cirka 40 minutter, og lad det køle en smule af.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cremet gulerodssuppe med ingefær