Raw hasselnødde ganache brownies

Smørstegt blomkål med persille, granatæble og saltede mandler

 photo IMG_0763_zps0uymm09u.jpgEn af mine ultimative yndlings grøntsager er blomkål. Umiddelbart så tror jeg, at blomkål hos nogen kan frembringe dårlige minder om lugtende eller skamkogte blomkålsbuketter, og det er virkelig synd, for blomkål er bare så meget mere end det. En af de opskrifter fra bloggen, som jeg har lavet aller flest gange, og som har åbnet mine øjne for den lækre grøntsag, er disse ovnristede blomkål med karry og kikærter. Det er mit go-to tilbehør, når det skal være nemt, for det skal bare stå og hygge sig i ovnen. Jeg har længe gået med en ide om at lave endnu en opskrift med ovnristede blomkål, og den deler jeg med jer i dag.

Hovedsageligt består salaten af blomkål vendt i lidt smeltet smør og stegt i ovnen. Allerede når man nævner smør, så kan det bare ikke gå galt – am I right? 😉 Blomkålene er ikke overhældt med smør, men det er med til at give en lækker ristet smørsmag, der klæder blomkålet utrolig godt. De skal sådan set bare passe sig selv i ovnen og herefter vendes med masser af citron, frisk persille, granatæble og saltede mandler. Helt vildt simpelt og så lækkert! De smørstegte blomkål smager nemlig utroligt godt sammen med de syrlige granatæblekerner og de saltede, knasende mandler. Har du en yndlings opskrift eller måde at tilberede blomkål på, så skriv det endelig i en kommentar nedenunder – jeg ville elske at få mere inspiration 🙂

Jeg vil også gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak til alle jer, der stemte på mig og mine tacos i Nepressos kaffeudfordring, og til alle jer der har taget jer tid til at skrive ideer til dette indlæg – jeg har svaret hver og en og har skrevet det hele ned <3

 photo IMG_0760_zpsruggo1zb.jpg
 photo IMG_0756_zpsb7wsdro5.jpg

Smørstegt blomkål med persille, granatæble og saltede mandler (tilbehør til 3 personer)

 • 1 blomkål
 • 40 g smør
 • 1/2 granatæble
 • 1 håndfuld saltede mandler (jeg bruger denne opskrift – alternativt kan du bare riste dem)
 • 1 stor håndfuld frisk persille
 • citronsaft, salt og peber

 

Så nemt er det: Fjern de grønne blade fra blomkålet og bræk det i små mundrette buketter. Smelt smørret og vend det med blomkål og et drys salt og peber i et ildfast fad beklædt med bagepapir. Rør det godt sammen og rist det i ovnen ved 200 grader i ca 35-40 minutter.

Bank kernerne ud af granatæblet – jeg holder det halve granatæble med en pose om, så det ikke sprøjter og bankerne kernerne ud med en træske. Sørg for at fjerne de hvide hinder der også lander i posen. Hak persille fint og saltmandlerne groft. Når blomkålet er bagt færdigt, skal det vendes med granatæble, saltmandler, persille og saften fra 1/2 citron.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

4 kommentarer

 • Signe O.

  Mmmmmmm, det ser lækkert ud! 🙂
  Vi elsker også blomkål herhjemme. Lige for tiden får vi ret ofte en slags blomkålssalat:

  Blomkål i små buketter (rå)
  Majs (helst friske majskolber, hvor majskernerne skæres fra efter kogning)
  Rød peberfrugt
  Persille
  Purløg
  Citronsaft, olivenolie, salt og evt. peber

  Det smager fremragende!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Tak Signe – det er virkelig også en god kombi 😉
   Mmh det lyder godt nok også lækkert! Tak for inspiration 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TrineAO

  Mmmm, det ser lækkert ud, Anna! Det skal prøves…
  Herhjemme står den tit på helt finhakket blomkål vendt med citronsaft, agurker og avokado i små tern, hakket persille og hakkede, ristede mangler… Også en god kombi… 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Tak Trine 🙂
   Hold nu op, det lyder også godt! Den skriver jeg straks på listen med ideer 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw hasselnødde ganache brownies