Smørstegt blomkål med persille, granatæble og saltede mandler

Brombærtærte med frangipane og mørk chokolade

Brombærtærte med frangipane og mørk chokolade photo IMG_1027_zpsatag0jpl.jpgBrombærtærte med sød mandel-frangipane og mørk chokolade. På den anden side af hækken, lidt nede af stien og gemt under trætoppene, der finder man min ‘hemmelige’ brombærbusk, som hvert år på dette tidspunkt bliver fyldt med de lækreste brombær. Om det er fordi, at det kun er min familie og jeg, der kender stedet, eller fordi vi plukker dem så hurtigt, at ingen andre får chancen, det ved jeg ikke, men den er altid fuld af sensommerbrombær. Det var ret heldigt, da jeg for 2 weekender siden var til et familiebryllup og mødte en mand, som ønskede mere inspiration til opskrifter med brombær. Så jeg håber da lidt, at han måske læser med i dag og bliver inspireret.

Denne brombærtærte består af en sprød mørdejsbund, og så er den fyldt med lækker frangipane, store stykker mørk chokolade og saftige, let syrlige brombær. Inspirationen fik jeg fra denne tærte med blommer. Og jeg kan godt sige jer, at den kombi er himmelsk! Jeg prøver at komme i tanke om, hvorfor jeg aldrig har kastet mig ud i et frangipane-fyld før, for jeg kan vitterligt ikke forstå, hvorfor det først skulle være nu. Forestil jer remonce møder finthakkede mandler. GUF. Og så i sammenspil med sprød bund, chokolade og brombær. GUF GUF 😛

Læs også: Kaffe-chokolademousse med brombær eller figen-hindbærtærte med marcipan

Brombærtærte med frangipane og mørk chokolade photo IMG_1038_zpsvlctoqjf.jpg
Brombærtærte med frangipane og mørk chokolade photo IMG_1052_zpszpy4peae.jpg

Brombærtærte med frangipane og mørk chokolade 

 • Bund: 150 g hvedemel
 • 50 g flormelis
 • 75 g koldt smør
 • 1 æggeblomme
 • evt. 1 spsk koldt vand
 • Fyld: 80 g blødt smør
 • 80 g mandler
 • 55 g (rør)sukker
 • 1 vaniljestang
 • 1 æg
 • 60 g mørk chokolade
 • ca 175 g brombær

 

Så nemt er det: Start med at lave bunden ved at røre hvedemel og flormelis sammen i en skål og smuldre det kolde smør i med fingrene. Tilsæt æggeblommen og saml hurtigt dejen med hænderne. Tilsæt eventuelt en spsk vand, hvis det er nødvendigt. Sæt dejen på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og kom den over i tærteformen (22 cm, gerne med løs bund) – sørg for at den er trykket godt ned i og op ad kanterne. Prik bunden nogle gange med en gaffel og bag den i 10 minutter ved 180 grader.

Blend mandlerne til fint mandelmel. Halver vaniljestangen, skrab kornene ud og mas det med lidt af sukkeret. Pisk det bløde smør luftigt med sukker og vanilje og pisk derefter ægget i. Hak chokoladen groft og vend det i sammen med mandelmelet. Hæld frangipanefyldet i den forbagte bund (afkølet i mindst 5-10 minutter) og fordel brombær ovenpå. Bag tærten ved 180 grader i ca 30 minutter, indtil den er gylden, og frangipanen har sat sig. Server den lun, gerne med en klat creme fraiche til eller iskold fra køl.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

5 kommentarer

 • Haps den ser lækker ud! den ligner næsten min blommetærte 😀 Som faktisk også kommer i en blåbærudgave i morgen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Tak søde Camilla! Ja, kombinationen af frangipane, mørk choko og frugt i en tærte er også inspireret af dig (som jeg også har linket ovenover 😉 )
   Hold nu op, det er godt!
   Det vil jeg glæde mig til at se 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak hvor er du sød! Og hvor ser den smuk ud med de flotte brombær – det må jeg prøve næste gang der skal bages frangipane tærte 🙂 Haps!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold da op, nogle lækre billeder, hvor ser det lækkert ud! Sensommer og kager og lune bidder går bare så godt sammen 🙂 Kan ikke vente med at få gæster i næste uge – så skal vi prøve denne opskrift!

  http://pelikanpigen.weebly.com/blog

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Jeg er helt enig! Tusind tak – jeg håber, at I også bliver vilde med den 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørstegt blomkål med persille, granatæble og saltede mandler