Kyllingelasagne

Sunde snickers bidder

Sunde snickers bidder photo IMG_0095_zpsnsr8mxc4.jpgSunde snickers bidder. Når man har lavet en opskrift 3 gange, og man får samme svar, hver gang man spørger sin familie om, hvilke lækkerier der skal laves i weekenden, så kan det kun være en succes. Min far siger endda, “jeg vil gerne have mine yndlings. De der med peanuts og dadler”, og det betyder en del, når det kommer fra en som ham, der altid har troet, at ‘sundere’ ikke kunne rime på ‘bedre’. Det har jeg så overbevist ham om, at det kan det altså godt. Jeg kan uden tvivl sige, at disse hjemmelavede, sunde snickers bidder smager meget bedre end de snickers, du kan købe 😉

Mine snickers består af 3 lag: bunden er blandt andet lavet af dadler, ristede mandler og kakao. Oven på er der smurt en dadelkaramel, drysset med saltede, ristede peanuts og hældt smeltet mørk chokolade over. Og så har jeg lige drysset med frysetørrede hindbær – mest for synets skyld men også fordi, at de giver et lille syrligt twist. Snickers’ne er en perfekt kombination af søde dadler, ristede nødder, saltede peanuts og bitter, mørk og knasende chokolade. De er aller bedst skåret ud i mindre bidder og serveret til en kop the eller kaffe. Jeg håber, at I vil kunne lide dem lige så meget som jeg – god fornøjelse!

Tip: jeg køber mine dadler i sådan en firkantet æske, ‘juicy dates’ hedder de, og det er vigtigt, at du bruger friske dadler og ikke tørrede i denne opskrift.

Læs også andre sunde snacks: Peanutbutter bounty barer / Tahin karamel bidder / Bounty kage / Peanutbutter rocky road / Sunde romkugler med sorte bønner

Sunde snickers bidder photo IMG_0605_zpsfyo1rgud.jpg photo IMG_0084_zpsk3fcqihx.jpg

Sunde snickers bidder (ca 16 bidder)

 • Bund: 175 g friske dadler (vægt uden sten)
 • 140 g mandler
 • 2 spsk kakao
 • skal fra en øko citron
 • Karamel: 150 g friske dadler (vægt uden sten)
 • 1 tsk kokosolie
 • 3-4 spsk vand
 • 1 stor håndfuld ristede, saltede peanuts
 • 100 g mørk chokolade
 • evt. frysetørrede hindbær

 

Så nemt er det: Start med at lave bunden ved at riste mandlerne i ovnen i 8-10 minutter ved 175 grader. Lad dem køle lidt af og blend dem herefter i en foodprocessor eller minihakker, til det er fint hakket. Blend dadler (uden sten), kakao og fintrevet citronskal sammen med mandlerne og tilsæt evt en spsk citronsaft, til du har en sammenhængende dadelmasse. Tryk det ud til en bund i en lille form beklædt med bagepapir.

Lav karamellen ved at blende dadler (uden sten) sammen med kokosolie og vand og fordel det oven på bunden. Stil det på køl, imens du smelter chokolade over vandbad. Drys peanuts oven på karamellen, tryk dem lidt ned og hæld smeltet mørk chokolade over. Drys gerne med frysetørrede hindbær og stil på køl, indtil chokoladen er stivnet. Skær dem ud i mindre bidder – chokoladen kan nemt knække, men jeg har fundet ud af, at det hjælper at bruge en takket kniv og ridse en lille revne, der hvor du vil lægge dit snit, inden du skærer igennem. Opbevar på køl i en boks.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

4 kommentarer

 • de lyder bare gode
  du smutter mandlerne først ikke?

  sunder kan sagtens være bedre…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Tak Anette – det er bare SÅ gode! Virkelig gode!
   Nej du behøver slet ikke at smutte dem.
   Jeg er helt enig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • oh dejligt så de jo endnu nemmer… selv om jeg ikke skal spise for mange af dem, da peanuts og mig ikke er de bedste venner… men måske jeg kunne bruge hele salte mandler eller andre nødder

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ja helt sikkert – andre saltede nødder ville passe helt fint til!
   Det salte giver nemlig et lækkert modspil til det søde fra dadlerne 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingelasagne