Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede rødløg og feta

Hjemmelavet mandelsmør

Hjemmelavet mandelsmør photo IMG_0380_zps4dprecoo.jpg
Hvorfor har jeg ikke lavet hjemmelavet mandelsmør før? Eller det er måske ikke helt rigtigt. Jeg lavede det faktisk for 2-3 år siden, men det var også kun den ene gang, for for at være helt ærlig, så var jeg ikke så vild med det. Det var svært at vende sig til den lidt klistrede fornemmelse, nøddesmør kan give i ganen. Men det skal altså også lige siges, at det var før, jeg kunne lide peanutbutter. Ja, jeg ved det godt – hvordan kan man leve uden peanutbutter? I dag er jeg KÆMPE fan af peanutbutter og spiser det næsten hver dag, så derfor tænkte jeg, at jeg måtte give det der mandelsmør endnu en chance. Og heldigvis for det! Selvom jeg ikke lige havde troet, at jeg skulle komme til at sige det, så er mandelsmør faktisk næsten bedre end peanutbutter.

Hjemmelavet nøddesmør er simpelthen så nemt at lave. Hvis du laver det med mandler, så er det også meget billigere at lave det selv. Det tager ikke mere end 20 minutter, og du kan krydre det præcis, som du bedst kan lide det. Jeg har tilsat lidt kanel og havsalt, der begge understøtter og fremhæver den lækre ristede mandelsmag. Du skal bare have en god foodprocessor eller lignende og blende til den ønskede konsistens. Jeg har lavet en step-for-step billede guide nedenunder, så du kan se processen undervejs. Spis fx dit hjemmelavede mandelsmør på grød, på bananpandekager eller bananvafler, på is, i dressinger, smøret på hjemmebagt brød eller æblebåde eller selvfølgelig bare med en ske – det gør jeg 😛

Inden længe kommer der også en ny opskrift her på bloggen, hvor du kan bruge mandelsmørret, så gem lige lidt, hvis det er muligt 😉

Læs også: Hjemmelavet cashewsmør med vanilje og havsalt / Hjemmelavet hasselnøddesmør / Mandelsmør fyldte dadler med chokolade

Hjemmelavet mandelsmør photo IMG_0375_zpsesxavn9p.jpg
Hjemmelavet mandelsmør photo IMG_0376_zpslpudggk6.jpg
Hjemmelavet mandelsmør photo IMG_0377_zpsebz14g9q.jpg
Hjemmelavet mandelsmør photo IMG_0378_zpszuej7bps.jpg

Hjemmelavet mandelsmør (et lille glas)

 • 200 g mandler (du kan sagtens bruge flere for en større portion)
 • salt
 • evt krydderi som kanel, vanilje eller lignende

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen ved 180 grader i 8-10 minutter, og lad dem derefter køle af i 5 minutter. Kom alle mandlerne i din foodprocessor og blend. Først vil mandlerne blive til mel, derefter vil det klumpe lidt sammen og tilsidst vil det blive til mandelsmør. Du skal bare blende, til du opnår den ønskede konsistens. Brug evt. en dejskraber til at skubbe det ned af siderne, når det begynder at klumpe lidt. Det tager ikke mere end 5-10 minutter. Blend til sidst salt og evt kanel eller lignende i. Smag til (jeg brugte cirka 1/2-3/4 tsk salt og en lille tsk stødt kanel) og opbevar på et glas på køl.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

7 kommentarer

 • Nøddesmør er så vanedannende. Og det ser jo så nemt ud – må have skaffet mig en foodprocessor (:

  – K

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Jeg er helt enig K – det smager alt for godt!
   Ja, det må du altså 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anna
  Elsker mandelsmør, men jeg er gået lidt kold på at lave det i min blender. Begynder at overveje en foodprocesser. Kan du anbefale en?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Kamilla.
   Jeg bruger en fra Moulinex, ‘Masterchef 20’hedder den, og den er super god men vist også over 20 år gammel 😛 Så jeg er ikke sikker på, at du kan få den mere…
   Ellers ville jeg kigge lidt på anmeldelser på nettet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla

  Tak for svaret Anna😊 Må Google mig lidt frem😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har aldrig lavet min egen mandelsmør, men det skal jeg helt sikkert prøve snart! Det er så lækkert ud, og er jo, som du skriver, SÅ nemt at lave.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ja lige netop!
   Ej så må du prøve at lave det Katrine – man bliver helt afhængig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede rødløg og feta