Guide til Budapest ♡

Congee // Asiatisk risgrød med kylling, forårsløg og peanuts

Congee // Asiatisk risgrød med kylling, forårsløg og peanuts photo IMG_0152_zpsfapfrcid.jpgDet burde egentlig ikke være grødsæson lige nu. Men når vejret ikke kan finde ud af, at det rent faktisk er sommer, så skal der grød på bordet. Jeg er kæmpe fan af grød (risengrød, havregrød, risotto, bygotto osv), og første gang jeg smagte den asiatiske risgrød congee var hos Grød i Torvehallerne sammen med min far. Vi besluttede os for, at det måtte vi prøve at lave derhjemme. Jeg havde før dette aldrig troet, at en grød lavet på ris kunne have så meget smag. Vi kender jo alle risengrød, men det her er bare noget helt andet, og det er bestemt ikke sidste gang, vi laver det.

Grøden er som sagt lavet på ris, der bliver kogt i fond og derefter vendt med soyastegt kylling og en hurtig paste lavet på sesamolie, hvidløg, ingefær og chili. Til slut toppes grøden med soya, forårsløg, friske koriander, limesaft og saltede peanuts. Det er seriøst denne topping, der sætter prikken over i’et! Congee’en er faktisk rimelig nem at lave og kan med lidt god vilje være færdig på en halv time. Tip: hvis du ønsker en vegetarisk version, kan du bare bruge grøntsagsbouillon og stege grøntsager i soya i stedet for kylling.

Hvis du, ligesom jeg, også er vild med grød, kan jeg også anbefale at prøve disse:

 

Congee // Asiatisk risgrød med kylling, forårsløg og peanuts photo IMG_0169_zpskybu3ddf.jpg

Note: Da jeg lavede grøden anden gang, snittede jeg et par gulerødder og en halv squash i små tern og vendte i risgrøden sammen med kyllingen. Det kan klart anbefales, hvis du vil tilsætte lidt mere knas i selve grøden og flere grøntsager til retten.

Asiatisk congee med kylling, forårsløg og peanuts (til 4 personer)

 • 300 g jasminris
 • 1,4 liter vand rørt med 2 hønsebouillonterniner
 • 3 kyllingebryster
 • olivenolie
 • soya
 • 1/2 dl sesamolie
 • 1 fed hvidløg
 • 1 chili, medium styrke
 • 60 g ingefær
 • til topping: finthakkede forårsløg, friske koriander, limesaft, soya og saltede peanuts

 

Så nemt er det:  Start med at skylle risene i en si og kom dem derefter i en gryde med bouillon-vandet og giv det et hurtigt opkog. Når vandet koger, skal der skrues ned på middelvarme, og risene skal stå og simre, indtil al væden er absorberet. Det tager cirka 20-25 minutter. Skær imens kylling i mundrette tern og brun dem godt af på en varm pande med 1 spsk olivenolie og 1 spsk soya, til de er akkurat gennemstegte. Pil hvidløg, skræl ingefær og blend begge dele med sesamolie og chili til en pure (jeg brugte en minihakker).

Når risene er færdige, skal pure og kylling røres i, og det hele skal varmes godt igennem i et minut eller 2. Smag evt til med en smule limesaft. Server grøden i skåle og top med finthakkede forårsløg, friske koriander, soya, limesaft og peanuts – og gerne masser af det 😛

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg

8 kommentarer

 • Ida

  Super lækker opskrift! Tak for den 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eskild

  Koger du risende med eller uden låg?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Kan man bruge basmatiris i stedet for jasminris? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Hej Søs.
   Ja det tror jeg sagtens, at du kan. Jasminris bliver dog ofte mere grød-agtige (klæge), og derfor passer de nok bedst til congee.
   Men du kan sikkert sagtens bruge basmati også 🙂
   Skriv endelig hvis du prøver det af!
   Kh A

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Søs

   Hej Anna
   Tak for dit svar 😊
   Jeg brugte dog jasminris og så kom jeg squash og gulerødder i og hold nu op det smagte godt. Har tagget dig i mit opslag på Instagram 🙏🏻
   Kh Søs

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Bartels

   Ih hvor dejligt Søs! Det er jeg så glad for at høre ♡

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide til Budapest ♡