✮ Glimt af Juli '16 ✮

Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede rødløg og feta

 photo IMG_0340_zpsyporyovg.jpgSå er jeg hjemme efter en dejlig uges ferie på solrige Sicilien og klar til at dele en rigtig skøn sommersalat med jer, som min mor og jeg lavede i sommerhuset for 2 ugers tid siden. Den indholder alt det, jeg synes en god salat skal: syrligt, sødt, sprødt, salt og cremet, og så passer den perfekt til denne tid på året, hvor der er danske solmodne kirsebær og friskbælgede ærter i butikkerne og solskinsvejr udenfor til at grille – denne bulgursalat er nemlig perfekt som tilbehør til et stykke grillet kød, kylling eller fisk og som salat til frokost/madpakken dagen efter.

Salaten består af bulgur, der er vendt med sprøde, friskbælgede ærter, syrligt-søde kirsebær, karamelliserede rødløg, cremet feta og masser af citron og frisk persille. Hvis du vil lave bulgursalaten udenfor årstiden, kan du sagtens bruge andre saftige frugter som nektariner, appelsiner, blommer eller måske andre bær i stedet for kirsebær, og hvis du ikke har bulgur, vil du sagtens kunne erstatte med quinoa, spelt eller perlebyg. Jeg har brugt en gedefeta, fordi jeg elsker smagen, men du bruger bare den, du bedst kan lide. Bulgursalaten er klart en ny favorit herhjemme, og det er ikke sidste gang, at den kommer på bordet! 🙂

Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede rødløg og feta photo IMG_0346_zps5bzwiucn.jpg

Bulgursalat med ærter, kirsebær, karamelliserede rødløg og feta (tilbehør til 4-5 personer)

  • 3 dl bulgur
  • 4,5 dl vand
  • 3 store rødløg
  • 500 g ærter (vægten før de bælges)
  • 250 g kirsebær
  • 75 g feta
  • saft fra 1/2 stor citron
  • 1 tsk akaciehonning
  • olivenolie
  • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at koge bulgur med vand og et drys salt i cirka 10 minutter ved mellemvarme, til al vandet er væk. Lad bulgur køle af. Imens bulguren koger, skal du skrælle rødløg, halvere dem og skære dem i grove både. Kom dem på en varm pande med 1 spsk olivenolie og et godt drys salt og peber og varm igennem i et par minutter. Skru herefter ned på middelvarme og lad dem blive bløde og karamelliserede – det tager cirka 10-15 minutter. Rør i rødløgene jævnligt.

Imens rødløg steger og bulgur køler af, skal du bælge ærterne, halvere kirsebær og tage stenene ud, hakke persillen groft og røre 1 spsk olivenolie, citronsaft og akaciehonning sammen i en lille skål. Vend den lune bulgur sammen med dressing, ærter, kirsebær, rødløg og persille og smuldr feta på toppen.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

✮ Glimt af Juli '16 ✮