Solbær mazarinkage med lakrids og chokolade

Sommerlig melonsalat med mynte og ristede cashewnødder

Sommerlig melonsalat med mynte og ristede cashewnødder photo IMG_0357_zpscoslkdt1.jpgNoget af det bedste ved sommeren, udover danske jordbær og nye kartofler, er, at der er anledning til at grille hver aften, og det er bestemt noget, vi ofte gør, når solen skinner herhjemme. Og til grillmad hører der sig også nye kartofler (fx i en kartoffelsalat som denne) og en frisk sommersalat som tilbehør, hvis du spørger mig. Melonsalaten, som jeg deler med jer i dag, er denne sommer blevet en af vores absolutte favoritter hjemme hos os, og den passer perfekt til grillet kød, kylling, pølser eller fisk.

Salaten består af sødmefuld, saftig melon og sprøde agurker vendt med masser af mynte og citrondressing, og så er den toppet med ristede cashewnødder. Det er en virkelig simpel, frisk og lækker sommersalat, og du ville sagtens kunne bruge forskellige slags meloner eller toppe med smuldret feta også. Det kan umuligt være dårligt – hvis du spørger mig, er alt med feta eller ristede nødder bare godt.

Jeg er forresten lige nu på Sicilien med min dejlige familie, og hvis du har lyst, kan du følge med på Snapchat (anna-mad) eller Instagram her. Jeg håber, at I også nyder sommeren. Hav en rigtig dejlig sommerdag! 🙂

Sommerlig melonsalat med mynte og ristede cashewnødder photo IMG_0358_zpsxe3mar6w.jpg
Sommerlig melonsalat med mynte og ristede cashewnødder photo IMG_0359_zpsydoaikyv.jpg

Melonsalat med mynte og ristede cashewnødder (tilbehør til 3-4 personer)

  • 1/2 stor galiamelon (du kan også bruge andre slags meloner som vand- eller honningmelon)
  • 3/4 agurk
  • 1 stor håndfuld frisk mynte
  • 1 håndfuld cashewnødder
  • 1 spsk olivenolie
  • saft fra 1/2 citron
  • 1 tsk akaciehonning

 

Så nemt er det: Start med at riste cashewnødderne på en mellemvarm, tør pande – de bliver hurtigt mørke, så hold øje med dem. Lad dem køle af. Skrab kernerne ud af den halve melon med en ske, skær skrællen fra og skær melonen i mundrette stykker. Skyl agurk, halver den på langs, skrab det vandede i midten ud med en ske og skær agurken i skiver.

Hak mynten fint. Rør olivenolie, citronsaft og honning sammen og vend dressingen med melon, agurk og mynte. Top med ristede cashewnødder og spis.

 

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solbær mazarinkage med lakrids og chokolade