Rabarbersnitter med hvid chokolade

Huevos rancheros – mexicansk comfort food

Huevos rancheros - mexicansk comfort food photo IMG_0116_zpseg99zhih.jpgHuevos rancheros er simpelthen ultimativ hyggemad, når det er bedst og skal helst spises med ske i en skål eller proppes i tortillapandekager, rulles sammen og spises med fingrene. Da jeg var i sommerhus med en veninde i sidste uge, gik vi i køkkenet for at lave noget a la denne ret, og jeg var så vild med det, at jeg blev nødt til at gå hjem og lave det igen. Selvom mexicanerne normalt spiser huevos rancheros (jeg er vild med det ord!) til morgenmad, så er jeg nok mere til at spise det til frokost eller aftensmad.

Huevos rancheros er en vegetarisk opskrift, der blandt andet består af en tyk tomatsovs med peberfrugter, løg, bønner og krydderier, og så laves der små ‘lommer’ i sovsen til æggene. Hvis det bliver perfekt, så sætter hviden sig, imens blommen vil være let smilende. Ovenpå drysses med revet cheddar ost, friske koriander og limesaft. Hvis du er en kødelsker, så er jeg sikker på, at du sagtens ville kunne erstatte nogle af bønnerne med en rest stegte kyllingstrimler eller lignende. Det er en super nem, billig og mættende aftensmad, og hele retten tilberedes på én pande, så der er ikke meget opvask. Server din mexicanske pandemad som den er, som fyld i tortillapandekager eller med brød/ris som tilbehør.

Jeg er forresten lige nu i Budapest med min far, og hvis du har lyst, kan du følge med på Snapchat (anna-mad) eller Instagram her 🙂

Huevos rancheros - mexicansk comfort food photo IMG_0113_zpseqtvogmn.jpg

Mexicansk Huevos Rancheros (til 3-4 personer afhængig af tilbehør)

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 dåser flåede tomater
  • 2 dåser bønner, drænet og skyllet
  • 6 æg
  • revet ost
  • friske koriander
  • limebåde
  • olivenolie, salt og peber
  • evt. tortillapandekager

 

Så nemt er det: Start med at hakke løg og hvidløg og stege det på en pande i en spsk olivenolie. Halver peberfrugter, fjern det hvide og kernerne og skær peberfrugten i tern. Kom peberfrugt op til løgene sammen med spidskommen, røget paprika og godt med salt og peber og steg det et par minutter, til løgene er bløde. Kom dåsetomater og bønner på panden og lad det simre i 5-10 minutters tid, til sovsen tykner.

Lav små lommer i sovsen og slå et æg ud i hver lomme. Skru lidt ned for varmen og lad det stå og simre, til æggehviderne har sat sig, men blommen er smilende. Du kan evt komme låg over panden for at få æggene til at sætte sig hurtigere. Drys med revet ost og server med friske koriander, lime og evt tortillapandekager, ris eller brød.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbersnitter med hvid chokolade