Quinoasalat med jordbær, edamame, feta og ristede mandler

Hjemmelavet jordbærkoldskål med kammerjunker

Hjemmelavet jordbærkoldskål photo IMG_9823_zps56zsq0fl.jpgSå er det snart weekend (og faktisk også lang sommerferie for mit vedkommende), og hvis man ellers stoler på vejrudsigten, ser det ud til at blive skønt vejr de næste par dage. Så hvorfor ikke forkæle sig selv med en skål hjemmelavet jordbærkoldskål med hjemmebagte kammerjunker? Jeg serverede denne portion til aftensmad for resten af huset for en uge eller to siden, da solen skinnede, og der var kun glade ansigter omkring bordet, efter vi havde slubret os igennem hele portionen.

Jeg har taget udgangspunkt i min egen opskrift på klassisk koldskål og blendet en masse sommermodne danske jordbær og rørt dem i portionen sammen med masser af vanilje og revet citronskal. Derudover bagte jeg hjemmelavede kammerjunker med et hint af kardemomme til, og jeg blev (igen) ret overrasket over, hvor nemt og forholdsvist hurtig det var at lave. Uden at overdrive kan man sagtens lave både kammerjunker og koldskål på under 1 time – og selve koldskålen kan laves på højst 10 minutter. Og så smager det bare frisk, lækkert og af sol og sommer. Det er bestemt ikke sidste gang, at vi får hjemmelavet jordbærkoldskål med kammerjunker (til aftensmad) herhjemme igen 😉

Husk at du kan følge mig på Snapchat under navnet –> “anna-mad“, hvor jeg viser ‘in the making’ billeder og andet hyggeligt 🙂

Hjemmelavet jordbærkoldskål photo IMG_9827_zpswwuela1q.jpg
Hjemmelavet jordbærkoldskål photo IMG_9826_zps8ufylkab.jpg

Hjemmelavet jordbærkoldskål (små 2 liter)

  • 2 æggeblommer, gerne pasteuriserede 
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepulver / 1 vaniljestang
  • skal fra 1 øko citron
  • 1 liter kærnemælk
  • 1/2 liter tykmælk
  • 350-400 g friske jordbær
  • evt et par spsk flormelis
  • kammerjunker (find nem opskrift her)

 

Så nemt er det: Start med at piske æggeblommer og sukker sammen i et par minutter, til du har en tyk æggesnaps. Pisk derefter vanilje, fintrevet citronskål, kærnemælk og ymer i. Skyl jordbær, nip stilkene af og blend dem til en fin pure, fx i en minihakker.

Smag på koldskålen. Hvis du ønsker mere sødme så blend et par spsk flormelis sammen med jordbærrene (jeg tilsatte en stor spsk) og vend det så i koldskålen. Server koldskålen iskold med kammerjunker og evt friske jordbær.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Quinoasalat med jordbær, edamame, feta og ristede mandler