Solskin, picnic og sund take away

Broccoli-couscous med søde kartofler, æbler, feta og tahindressing

IMG_9487Årh guf! Denne salat opstod faktisk til frokost en dag, hvor maven rumlede, køleskabet indeholdt flere lækre sager og der var lidt ekstra tid til at lave en god frokost. Det er noget af det, jeg savnede aller mest, ida jeg var ude at rejse. Lækre sprøde salater fyldt med alle mulige gode ting, og jeg har samtidigt givet mig selv den udfordring at forsøge at lave flere af dem, som jeg kan tage med på arbejde. Jeg er nemlig startet som lærervikar igen, og her er det altså rart med en lækker frokost at se frem til, og så kan man jo sagtens have til et par frokoster i sådan en omgang. Den fungerer også fint som tilbehør til kylling eller oksekød.

Det er simpelthen så smart, at man så nemt kan få flere grøntsager. Bare ved at rive et blomkål eller, som her, broccoli groft og derved få et couscous-lignende udseende og endnu mere sprødhed. Og så er jeg virkelig vild med kombinationen af ovnbagte, søde kartofler, sprøde og syrlige æbler, saltet og cremet feta og en lækker nøddeagtig tahindressing. Tahindressing smager bare godt på alt, og hvis du ikke har prøvet den endnu, er det bare med at komme i gang! Hvis du er eller bliver vild med det, kan du også finde andre opskrifter med den lækre dressing her.

Har I forresten set bloggens nye design? Jeg håber, at I er lige så vilde med det som jeg er. Og husk at jeg altid er vild med at høre jeres mening! Er der noget, der ikke fungerer, noget der smager helt vildt godt eller opskrifter, som I vil have flere af, så tøv endelig ikke med at lægge en kommentar eller skrive en mail til mig 🙂

IMG_9488

Broccoli-couscous med søde kartofler, æbler, feta og tahindressing (frokost til 2, tilbehør til 3)

  • 1/2 stort broccolihoved
  • 1 stor sød kartoffel
  • 1 lille æble
  • 75 g feta
  • 1 spsk tahin
  • saft fra 1/2 citron
  • et par spsk vand
  • 1 tsk akaciehonning
  • salt, peber og olivenolie

 

Så nemt er det: Start med skrælle den søde kartoffel og skære den i tern. Vend kartoffelternene i en spsk olivenolie og bag dem i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader, til de er møre indeni og sprøde udenpå. Riv broccoli groft på et rivejern og skær æble og feta i tern. Rør tahin godt sammen med citron, akaciehonning, vand og godt med salt og peber – dressingen skal være rimelig flydende. Vend alle ingredienserne sammen i en skål og server.

 photo Signature_zpsd4755eed.jpg
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Solskin, picnic og sund take away